Terug naar Log

11-14-2001: "Anti-hunkerstrategie"

Struikelend over gedachten, benen en ogen want niet alles meer helder op een rijtje. Vanmorgen ineens: nou is het uit met dat laffe gelazer van elke dag vijf. Stop of niet, maar geen halfslachtig meer. Bah.

Prachtig weer om de routine te doorbreken en niet rechtstreeks uit bed op de computerbillen neer te zijgen. Papperige rokersspieren krijg je daarvan. Wat zou je van wandelen zeggen? Beweging is geweldig. Beweging moet. Doet hunkering vergeten.

Waarheen? Met wie? Heeft iemand een loophond voor mij te leen? Ik ben gek op wandelen met honden. Beer is een prima erfwaker maar ongeschikt voor openbare straat en andere buitengebieden. Relschopper van de eerste orde die op elke soortgenoot duikt. Alfahond. Praatjesmaker.

Lopen zonder hond is lopen zonder doel en daar houd ik niet van. Als iets geen doel heeft kan je het evengoed laten. Dan maar naar het dorp waar ik twee verse broodjes voor de lunch kan kopen. Verder geen lopend geboodschap want ik haat bepakking om maar niet te spreken van karretjes duwen.

Twintig minuten heen, twintig terug. Mooie afstand. Volmaakt gelukkig met de twee kraakverse broodjes in het katoenen schoudertasje, handen diep in de zakken, de prikkelende herfstlucht tot aan mijn tenen binnenzuigend, vergenoegd sloffend op mijn stoere kistjes door de dikke laag dor blad, knipperend tegen verblindende zon temidden van de laatste bonte kleuren en wat denk ik? God, wat zou het lekker zijn om nu een sigaret op te steken.

 

 

 

 

Site Meter