Terug naar Log

11-14-2001: "Uitlaatklep"

Tijdens mijn wandeling bij de apotheek een brede rol leukopor gekocht - voor liefst dertien piek, afkicken blijkt duurder dan roken - om de nicotinepleisters beter vast te zetten want dat smalle plakrandje is boerenbedrog. De keren dat ik mij zwaar aan tabak vergaloppeerde bleek de pleister los te zitten. Zal me niet weer gebeuren.

Eindelijk gerechtigheid. Ik trof daar een meelevend persoon al klonk haar troost niet opbeurend. Ik rook al vijf jaar niet meer, was de strekking van haar relaas, maar ben sindsdien wel stevig aan de drank.

Ik heb maar niet verteld dat ik al minstens vijf jaar niet drink en uit die hoek, naar zich laat aanzien, ook geen troost zal komen. Vraag me natuurlijk wel ongerust af in welke tic ik me ga uitleven. Kauwgommen, nagels bijten, knarsetanden, haar uittrekken?

 

Reacties: (3)


Stop ze! '... o-n-g-e-d-u-r-i-g-h-e-i-d ...' even vraag ik me af of ik zou moeten gaan roken!? Nee, toch maar niet. Even wat lekkers eten ;-)
JoG, 18-11-2001 11:59 http://www.xs4all.nl/~jognet/

o-n-g-e-d-u-r-i-g-h-e-i-d
is geloof ik het sleutelwoord. Wachten tot anderen zijn uitgesproken terwijl ik al voel waar het heengaat; m'n tong afbijten om geen antwoord te geven voordat de vraag is gesteld; handen bezig houden om niet ongevraagd werk van anderen over te pakken, verveling wegblazen en zo. Had ik vroeger heel sterk, tegenwoordig iets minder. Vandaar dat ik stoppen maar waag, nu de kans zich voordoet.
elisa, 15-11-2001 20:46

Oké - ik kondig vast aan: heel veel betweteriger kan het haast niet worden dan wat ik ga zeggen. Het is al laat, misschien is dat een excuus.
Maarre.. zou het niet slim zijn je af te vragen waar de behoefte aan roken vandaan komt? En dan bedoel ik niet het chemische aspect van de nicotine; maar waarom je in de eerste plaats de verslaving nodig had. Waar het voor staat. En wat maakt dat je iets nodig blijft hebben - wat maakt dat je het eigenlijk vanzelfsprekend vindt dat er een tic voor in de plaats gaat komen. Is er een emotioneel gat dat gedicht moet worden..?
Je kan niet verwachten dat je verslavingsloos door het leven gaat zolang je de reden van de verslaving niet hebt achterhaald. Zolang je dat niet hebt gedaan kan je alleen maar de ene verslaving door de andere vervangen.
Klaar met preken. En zoals wel vaker zou de preker eerst eens naar de balk in zijn (haar) eigen oog moeten kijken..
Puck, 15-11-2001 03:18 http://puckspodium.com

 

 

 

Site Meter