Terug naar Log

11-14-2001: "Vandaag?"

Tidom pom pom! Als het nou 1 (n, uno, one) keer lukt een hele dag geen stinkstok te paffen kan ik er voortaan aan terugdenken hoe prettig dit was en dat ik het kn. Is vandaag de grote dag? Nog steeds geen overmatige hunker.

Die extra stevig verankerde pleister doet het goed. Of de voorbereiding van een paar dagen vijf keer zonde? Die ene slapeloze nacht of de wandeling vanmorgen? Welke motivatie had ik ook weer? Doet dat er toe? Ik wil eraf voorwaarts mars. Wat moet dat moet. Niks hoeft, want ik heb geen klachten, maar alles mag.

Die link gisteravond bij Alitte naar die antirooksite die ik natuurlijk ken gaf een extra duwtje. Want als ik bij 5 per dag blijf haal ik nimmer de 24 hours after quitting geneugten zo die er zijn, laat staan de rest. Ik moet toch minstens weten waarover zo hoog wordt opgegeven?

Vanmorgen mijn (tegenwoordig: onze) werkkamer tot anti-rookgebied verklaard en de asbakken weggeflikkerd. Het hele huis mag verder stinken maar niet waar ik het meeste zit. Dit was maatregel n. Wordt het mij te benauwd, dan heb ik een plek om weg te vluchten.

Kwam net mijn echtvriend in een andere kamer tegen. Stinkt als een oordeel en heeft een rotkuch die ik niet eens had. Nu hoor ik het pas. Nee, ik zeg niets al ben ik bezorgd want hij moet het zelf bedenken. Hij kijkt me soms aan of ik gek ben maar ik glunder omdat ik al dagen geniet van een kruimelloos toetsenbord en brilleglazen zonder aanslag.

Alles heb zo z'n zon en schaduwzijden.

Moet bekennen dat ik onlangs droomde van mijn eerste rookloze dag sinds zo'n jaar of pakweg veertig. Het was gelukt en iemand omhelsde mij met zo'n on-menselijke tederheid dat ik ervan moest huilen. Het was f god zelf -zo hij al bestaat wat ik niet geloof- f het kind in mij dat gebreeuwd en geschroeid uit de puinhopen sprong om eindelijk eens frisse lucht te happen.

Ik ga maar weer een emmer water drinken. Het kan nog spannend worden.

 

Reacties: (3)


Arnoud:
"Hoezo trek in een sigaret? Ik rook helemaal niet. Nooit gedaan."
Dit wordt m'n lijfspreuk. Super!

Smn:
of m'n schouders ontspannen. blijkt goed te helpen.
elisa, 15-11-2001 20:11

Hou vol meis, je kunt het!

(hondje lenen? ;-) -->elke keer als je aan een peuk denkt een wandelingetje maken of een balletje gooien...)
smn, 15-11-2001 10:39

Iedereen om me heen is ook al aan het stoppen met roken! Lijkt wel een epidemie. Ikzelf heb besloten dan maar even te wachten, want anders zijn er niet genoeg mensen om mij te prijzen voor mijn prestatie.
Wat die nicotinepleisters betreft: alom wordt beweerd dat je dat juist NIET moet doen, omdat je dan verslaafd blijft aan de nicotine. Die Alan Carr schrijf het ook.
Veel drinken (water, sapjes) schijnt het beste te zijn. Vooral wanneer de 'urge' opkomt.
Ikzelf ben overigens al vaker gestopt voor langere tijd. Maar ja, soms raak je er op een domme manier weer aan. Ik stop wel weer eens wanneer de anderen weer begonnen zijn ;-)
In elk geval: veel sterkte ermee en volhouden dus. "Hoezo trek in een sigaret? Ik rook helemaal niet. Nooit gedaan."
Arnoud, 14-11-2001 22:51 http://www.xs4all.nl/~arnoud1/verbaljam/index.html

 

 

 

Site Meter