Terug naar Log

11-16-2001: "Bitterzoet"

Het wordt bijna eentonig, maar ook vandaag ging het goed. Op die twee Droste-letters na dan. Die had ik vorige week gekocht omdat de lekkere meestal met Sinterklaas zijn uitverkocht.
Omdat ik een rotsmaak had van de onthouding, me wilde vergewissen dat Droste nog altijd 'je van het' is, ik wel een beloning verdiende, mijn oma mij op 19 november altijd een grote Droste-E stuurde voor mijn naamdag (de heilige Elisabeth), begon ik de bitterzoete uit te pakken. De geur was perfect.

Helaas, ook je smaak worden scherper van niet-roken. De bitterzoete - nog altijd door wit ribbeltjeskarton omhuld en in zilverfolie geseald maar geen zilverpapier zoals vroeger - had een bijsmaak. Het deed even tik op de tong. Eenzelfde zurige, venijnige verrassing als appel geschild door een ijzeren mes. De oorlogskindjes weten waarover ik praat.

Er zat niets anders op dan ook de melkletter uit te pakken. Die lag onder een gelaagd dekentje bloot in een verguld plastic bedje. Geur perfect, evenals smaak. Vol maar laf want niet bitter. Echter zonder bijsmaak. Had ik mij vergist? Weer een stuk bitter afgebroken. Het moet gezegd dat hij mooi tussen de vingers smolt zoals ouderwetse chocolade behoort te doen. Voorzichtig stukje afgeknabbeld om te proeven. Bah, geen verbeelding. Wat nu? Zonde toch om weg te gooien?

Glas water gaan drinken, handen gewassen en chocola onder nagels uitgesabbeld. Goed de mond gespoeld en een stukje brood geknabbeld. Terug naar de bitterzoete chocolade op mijn witte bureau. Schone mond proeft bijsmaak maar ik kauw de brok weg. Ik ben niet zoals mijn zusje die balletjes kneedt van afgehapte bonbons die ze niet lekker vindt, die terugstopt in de doos en dan met een uitgestreken smoel aan bezoek presenteert.

Met deze onprettige bijsmaak kan ik natuurlijk niet eindigen. Melkletter weer uit het pak. Ik breek er precies zoveel af dat het restant bitterzoet nu bij restant melk in n bed past. Met sinterklaas breek ik er wel brokken van en ziet niemand iets. En verpakking kan nu weg. De melk smaakt vol en uitstekend. Jammer alleen dat hij niet bitter is.

Twee kilo aangekomen? Maar gerookt heb ik niet.

 

Reacties: (2)


Er zitten ook wel leuke kanten aan ;)
elisa, 17-11-2001 09:28

respect dat U het stoppen nog steeds volhoud.
Raoul, 16-11-2001 23:35 http://www.elrado.nl

 

 

 

Site Meter