Terug naar Log

11-17-2001: "Onwennig"

Vanmorgen gehaast weggereden. De asbak in de auto puilde nog uit van de peuken en in het deurvak dat ik als afvalbak gebruik lagen diverse lege pakjes en aanstekers. Het deed me niet veel.
Ter plekke werd het gecompliceerder want voelde me nog niet thuis bij de niet-rokers, maar paste ook niet meer in het vertrouwde clubje ganghangers. Vervreemdend gevoel, onwennig, onhandig, beetje verdrietig ook. Twee krentenbollen meer gegeten dan ik me had voorgenomen plus twee grote brokken speculaas, maar rookneigingen vanwege het roken zelf had ik nauwelijks.

Troost gezocht bij Dick, jarenlang m'n pafmaat, die vorig jaar na een hartinfarct abrupt was gestopt. Ondertussen zorgde Paul voor de nodige afleiding. Hij schroefde mijn iBook open om er de grotere harddisk in te zetten. Het ding moest in wel vijftig onderdelen uit elkaar en hij had het nooit eerder gedaan. Hij heeft een gereedschapskoffer met alle torxen, haakjes en pincetten die je maar kunt wensen en het ging goed want hij hield maar 1 schroefje over. Bij het tweede iBook dat hij onderhanden nam bleef trouwens eenzelfde schroefje over.

Rond half vier weer bij de auto dacht ik begerig en nu een sigaret maar dit was meer uit jarenlange gewoonte. De lange peuk in de asbak die ik nog makkelijk had kunnen aansteken heb ik gelaten voor wat hij was maar een rol pepermunt uit het dashboardkastje, zacht geworden door condens, heb ik wel half weggesabbeld met als gevolg dat ik irritant aan het stuur bleef kleven.

Prima dag gehad. Allereerst om die harddisk waarmee ik blij ben, en verder om het bewijs dat ik mezelf serieus begin te nemen. Het wordt nog wel wat. Beter laat dan nooit!

 

Reacties: (1)


jee meid - wat een zelfoverwinning...
geWELdig!!!
elly k, 17-11-2001 17:38

 

 

 

Site Meter