Terug naar Log

11-18-2001: "Leuke dingen"

Na die groteske start vanmorgen besloten de dag geheel met leuke dingen te vullen. Omdat ik zonder stimulansje niet wist wat te kiezen heb ik de uren in een dolce far niente verbeuzeld waarvan ik nu razende spijt heb. Verloren tijd komt nooit weer.

"Ledigheid is des duivels oorkussen", was een door opvoednonnen graag verkondigde vromiteit. Met lege handjes zitten moest tegen elke prijs worden voorkomen want anders groeiden ze de foute kant op. Zorg dat je altijd iets omhanden hebt, elisa! Onder keurige reverence: "Ja Soeur Bain Marie" waarna ik weer de hoek in kon.

Breien, haken, naaien. Zouden nonnen nog altijd "naaien" zeggen? We hadden trouwens een naaikamertje thuis met naaimevrouw. Mijn moeder riep om de naaidoos als ik met een scheur in mijn broek thuiskwam. Ho! Niet zo afdwalen. Ik wil maar zeggen dat roken voorkomt dat je met lege handen zit te suffen, nietwaar?

Leuke dingen doen vandaag. Leuke Dingen? Whoehoehoe

 

Reacties: (2)


Zeker niet bij de nonnen gezeten? In elkaar zetten doe je met een 'maassteekje'. Ofwel mouw niet op- maar tegen het armsgat leggen en dan beurtelings rijgsteek door mouwtje en rijgsteek door armsgat. Draad niet te strak aantrekken. O zo.
En niet de binnenkant tegen de buitenkant naaien. Even nadenken voor je begint. [ik lijk wel een non]
elisa, 19-11-2001 14:50

Ik moet nog mouwtjes in een gebreid babytruitje zetten. Baby is volgens mij allang uit het truitje gegroeid; ik vond het breien wel onder 'leuke dingen doen' vallen, maar het in elkaar zetten niet echt..
Puck, 19-11-2001 09:08 http://puckspodium.com

 

 

 

Site Meter