Terug naar Log

11-22-2001: "Uitgespat"

Opzet gelukt. Dorp was ondanks marktdag schaars bevolkt en er waren parkeerplaatsen teveel. Winkels vrijwel leeg. Stormy weather maar op mijn voeten na niet al te nat geworden.

Het was de middag bij uitstek om de gesneuvelde koelkast te vervangen en mijn bejaarde lekkende Clarks. Stoere stappers bleken uit de mode. Alles had kleine gaatjes, dunne zolen en dunne veters. Toch vond ik in de vierde winkel een paar hoge kissies waarvan ik meteen uit mijn dak ging. De gaten versterkt met ringetjes, dikke touwen en een machtig profiel in de zolen. Ik heb de Clarks nog stiekem even geaaid en toen bij de verkoopster achtergelaten. Kreeg in het nieuwe leer meteen behaaglijk warme voeten, of komt dit door stoppen met roken...

De klassieke platenwinkel waar ik graag kwam bleek om te janken. Overgenomen door van Leer of zoiets. De vertrouwde mannen weg evenals hun met zorg gekozen sortiment. Sfeer naar de klote. Hoe krijg ik de massa naar de kassa. Alles popiejopie knuffelklassiek. Met permissie zum kotzen. Wereldmuziek waarin ze zo goed waren is ook al niks meer. Ik geloof dat Imca Marina bij 'Caribbian' ligt. Ben er bijna jankend uitgelopen.

Een ouderwets hart gekocht van chocolade-borstplaat bij de lekkerste patissier en ongeschonden thuis gekregen al kostte het moeite niet even te proeven. Goed dat ik me had beheerst want het was zo vers en zacht dat het bijna smolt bij het breken. Het was trouwens veel te lekker en te groot om op m'n eentje weg te happen. Soms ken ik mijn grenzen, maar gerookt heb ik niet.

 

Reacties: (2)


over de schoenen of over het suikerhart?
elisa, 23-11-2001 18:16

boefjes heb je meer infotmatie voor me?
JORI, 23-11-2001 16:23

 

 

 

Site Meter