Terug naar Log

11-24-2001: "Zwart gespoord"

De gotspe van de dag was de NS-omroeper: Goedemiddag dames en heren, u zit behaaglijk en hier ben ik blij om. U heeft tenminste al een trein maar nu moeten we er nog een machinist bij zoeken. Kan even duren, waarvoor onze oprechte excuses. Hartelijk dank voor uw geduld en medeleven.

Op mijn station komen we aan de verkeerde kant aan. Langs het perron waar de trein stopt die naar Utrecht toe gaat. De trein die vanuit Utrecht komt stopt langs de andere zijde. Zo niet rond haf vijf vanmiddag. Had dit nog nooit zien gebeuren. Hoop dat de man achter de schakelborden de wissels weer heeft omgezet.

Tweemaal zwart gereden vandaag. Bij vertekt was de trein er eerder dan de treuzelende dame klaar was bij de automaat. Omdat je tegenwoordig bij treinen denkt 'hebben is hebben' heb ik mij zonder kaartje de tein in gespoed. Geen controleur of conducteur gezien.

Terug had ik een kaartje op station Utrecht moeten kopen. Geen idee of daar automaten staan. Ik zag ze niet. In de hal voor de kaartjesverkoop was de helft van de kassa's gesloten zodat er rijen tot aan Rome stonden. Ik wil eerst een trein, dacht ik bokkig, en pas daarna betalen.

 

 

 

 

Site Meter