Terug naar Log

11-25-2001: "Meer slaap"

Elf dagen clean. Vanmiddag rokers voor het eerst verwenst omdat ik in de Jaarbeurs geen plek zonder tabaksgeur kon vinden toen ik even wilde zitten. Zeker weten dat dit pure jaloezie was samen met de angst om terug te vallen. Stel je voor dat alle inspanning voor niets zou zijn. Ik hoop deze kuur nooit meer te hoeven herhalen.

Het troost dat niet alles kommer en kwel is. Het voelt bijvoorbeeld erg vrij om in de trein te stappen zonder naar de rookcoupe te hoeven zoeken. Heb er notabene wel eens treinen door gemist. Voel nu hoe gemakkelijk niet-rokers leven. Mijn dagen duren ook langer. Reken maar uit hoeveel 45 maal 5 minuten is. Niet dat je ondertussen niets doet maar het houdt toch op want vaak dient roken als het uitstel van executie. Over asbak legen en toetsenbord uitschudden nog maar niet te spreken.

Stapte ik in Utrecht uit het station, stond daar een kleumende vrouw in die rotkou te roken. Honderden malen op dezelfde wijze staan blauwbekken en blij dat ik eraf ben. Niet voorbarig juichen of overmoedig worden want er zijn ook rottige kanten. Slaperigheid bijvoorbeeld. Ik was 's morgens meteen bij de pinken na een trek nicotine en doe er nu veel langer over. Had ik aan een uur of zeven slaap genoeg, nu zijn het er toch minstens acht geworden. Of dit blijvend is zal nog moeten blijken.

 

 

 

 

Site Meter