Terug naar Log

11-26-2001: "Kick"

Nicotinepleister 30, gisteren weer voor één keer opgeplakt tegen te grote verleiding, is niet goed bevallen. Werd vanmorgen wakker met een smaak in m'n mond van dooie ratten die ik als nicotine herkende. Duidelijk dat dit geen navolging verdient en dat ik op m'n knietjes terugkroop naar nummertje 20 van de afgelopen dagen. Mooi nieuws. Niet alleen voor mij, maar ook voor wie sceptisch tegenover pleisters staat en zegt dat auteur huppeldepup (ik heb hem nooit willen lezen, laat staan dat ik zijn naam kan onthouden) zegt dat afkicken beter gaat zonder. Kan er niet over oordelen, maar bij mij helpen de pleisters prachtig.
Ik weet niet meer waarom en op welk moment ik van 30 terugging naar 20, maar het gebeurde spontaan. Vandaag of morgen zal ik ook wel van 20 naar 10 terugstappen. Ik tel geen dagen, lees geen schema's en zal het wel zien. De gevaarlijkste momenten blijken stress en grote vermoeidheid maar de perioden dat ik niet eens meer aan roken denk worden al langer.
Thuiskomen met die moeie voeten en neerploffen op de bank waar man aan een sigaartje zit te knagen, jah... dan knaagt de spijt van nooit meer mogen. Maar clean zijn en niet meer hoeven geeft ook een geweldige kick. Dag twaalf is dus ook voorbeeldig voorbij.

 

Reacties: (2)


Petje af want zo zou ik het niet kunnen. Van 'ongezond' had ik geen last, dus wilde ik ook niet van enge doemverhalen lezen. Ik zou van ellende driedubbel gaan roken en tot slot het boek weggooien.
elisa, 26-11-2001 22:16

Ik ben nu 3 jaar & 229 dagen gestopt (dat weet ik omdat m'n verjaardag de dag was & erg gemakkelijk te berekenen hoe ver die weg is. 't Kostte me absoluut geen moeite. & Ik heb 't idee dat 't kwam omdat ik me op een Alan Carr(dat was z'n naam)-wijze er op heb voorbereid: m'n hoofd een half jaar lang gebrainwashed dat 't ongezond was & dat ik op die datum dan echt zou stoppen. Vanaf een week na stoppen heb ik geen behoefte meer gehad aan roken & ik voel me (verschrikkelijk woord) bevrijd.
Sterkte de komende tijd. Ik hoop dat je volhoudt.
Ton, 26-11-2001 12:38 http://zijperspace.blogspot.com/

 

 

 

Site Meter