Terug naar Log

11-27-2001: "Boevenstreken?"

Feuilleton, zou je het kunnen noemen. Het begon vanmorgen met een onverwachte nota voor het hosten van twee domeinen. Tjee zeg, bestaan die dan nog? We hadden ze allang afgeschreven. Want eerst had het maanden geduurd voordat ze er waren, en toen ze er eenmaal waren bleken ze niet op onze naam te staan maar op die van de host, wat niet onze bedoeling was.

We kregen opleveringsbrieven met username en password maar gebruikten ze niet. Eerst die domeinen op onze naam. Stel je voor dat je er iets opzet en dat hij dan spatjes gaat maken. Dus eindeloos blijven bellen. Telkens ja, ja, ja maar er veranderde niets. Toen dit ons begon te vervelen een echte provider gevraagd beide domeinen te verhuizen. Lukte niet omdat het onze domeinen niet waren. Zie je wel. Dan maar niet. Voor mijn part stikt hij erin.

De boel vernachelen oke, maar niet over onze rug! Makkelijk praten want zo'n domein zal je handel maar wezen. We keken er niet meer naar om tot vanmorgen die nota dus kwam. Ik was er bijna van gaan roken. Huh? Blijken ze eind augustus alsnog op onze naam gezet. Vreemd alleen dat we hievan nooit melding kregen en dat The specified server(s) could not be found het resultaat van ons surfen was. Ftp gaf evenmin suge. Ze waren er nu wel maar ze werkten niet.

Het kostte een halve middag om contact te krijgen met de inmiddels overgenomen host want opheldering was nu wel vereist. Ng boffen dat de techneut zo slim was om via zijn priv-account (xs4all) te surfen, want anders was het misschien nog niet ontdekt. Tenzij ze inmiddels ervaring hebben? Wat bleek: De DNS-nummers van onze domeinen werden wel door de host herkend, maar niet door de rest van de wereld, ook niet door xs4all. Kan iemand hier nog peren van bakken? Ik kon het niet. Maar alles schijnt nu goed te komen.

 

Reacties: (3)


Inderdaad! Deugnietten.
JoG, 28-11-2001 22:05 http://www.xs4all.nl/~jognet/

Juust! Dat geeft te denken, toch?
elisa, 27-11-2001 23:28

Een helder verhaal. Normaal geven DNS servers elkaar de domeinnaam/-namen met de bijbehorende ip-nummers door. Of de naam/namen met bijbehorende ip-nummers zijn niet aan de rest van de wereld doorgegeven of de ip-nummers klopten niet.
JoG, 27-11-2001 18:34 http://www.xs4all.nl/~jognet/

 

 

 

Site Meter