Terug naar Log

12-05-2001: "Sintergeluk"

Waarschijnlijk, zoals Mariska in een commentaartje zegt, kan ik het dagen tellen pas laten als alle nicotine m'n lijf uit is. Van zware rokers gehoord dat ontgiften een maand of drie kan duren. Ik sjans nu nog met pleistertje 10. Ook daar komt vandaag of morgen spontaan een eind aan.

Omdat de omstandigheden een dag moeilijk maken of niet, begin ik te merken dat de verslaving voor een flink deel psychisch is, en daarvan is weer een aardige hoeveelheid domme gewenning die ik best kan laten. Smachtend vraag ik mezelf tegenwoordig: zou roken de situatie verbeteren? En het antwoord is altijd neen! Op lichamelijke behoefte kan ik mij niet beroepen want die wordt door de pleisters ondervangen. Dat is de grootste waarde van de pleisters: mij het excuus ontnemen dat ik lichamelijk hunker. De fysieke verslaving mindert vrij snel. Binnen vier weken spontaan van 2 pleisters 30 naar eentje van 10.

Van dagen tellen krijg ik nog steeds een kick. Elke morgen vraag ik mij beleefd of we het dag xx ook nog zullen volhouden. Dan moet ik wel de juiste dag invullen en geen loopje met mezelf nemen. Zodoende daarom.
Het is 5 december en dag 22 vandaag. We doen niet aan pakjes maar wel aan boerenkool op schoot. Straks zijn we even met veel handen en kunnen - wie weet - bureaus en meubels op hun eigen plekjes worden teruggezet. Geluk zit soms in van die kleine dingen, hè.

 

Reacties: (1)


lichamelijk ben je maar 2% verslaafd de rest zit tussen je oren, is gewenning, t laatste vooral zorg dat je op de momenten dat je normaal zo roken iets anders doet wat ook meteen nuttig is. dat kan van alles zijn lezen leren hobbyen puzzelen als je maar bezig bent...verveling is de bottelnek voor afkickende rokers
e-liner, 06-12-2001 22:50 http://E-liner.faithweb.com

 

 

 

Site Meter