Terug naar Log

12-08-2001: "IJdele ijdelen"

Stond ik minder stevig in m'n schoenen, dan was ik vandaag voor de bijl gegaan. De schade is gelukkig beperkt gebleven tot een zak Christmas Marshmallows. Kern van het verhaal is dat bepaalde mannen onplezierig lichtgeraakt zijn. Had ik kunnen weten.

Er is iets met drukwerk mis. Of ik er even naar wil kijken want het onbehagen loopt zo hoog op dat men na 20 jaar van drukker wil veranderen. Eigenlijk houd ik er principieel niet van naar werk van opvolgers te kijken en ik heb jaren zonder problemen met deze drukker gewerkt. D'r ging best wel eens iets mis, maar de sfeer is altijd goed gebleven.

Drukker heeft ditmaal inderdaad onbegrijpelijk slecht gedrukt, da's buiten kijf, maar wat de rafelige plaatjes aangaat treft de drukker geen blaam. Die zijn niet in de goede resolutie aangeleverd. Ik tik een verhandeling hoe je het wel moet doen wat best veel tijd kost, leg uit waarom, maak duidelijk waarom auteurs hun platen groot moeten aanleveren, en mail dit naar de betrokkenen. Ik heb dit werk tien jaar gedaan en heb de nodige ervaring.

Ik stop er nog een aantekening bij dat ondoordacht wisselen van drukker naar mijn gevoel net een echtscheiding is. Je gaat wel uit elkaar maar neemt je eigen onhebbelijkheden mee. Bij de volgende drukker, waar je een nummer wordt in plaats van een naam, wordt niet goed aangeleverd spul evengoed lelijk gedrukt. Het staat er wat cru, maar blokkerige foto's mag natuurlijk niet.

Krijg ik vanmorgen als reactie terug: "Als je de opmaker goed hebt begrepen, heeft alles en alles te maken met de drukker. Jouw artikel is dus overbodig.
Inderdaad. Paarlen voor de zwijnen, denk ik. Alleen zag mijn werk er jarenlang behoorlijk uit, zonder gezeur, en nu is er elke keer wat. Opmaker kan wel beweren dat op 300 dpi is aangeleverd, maar zelfs mijn sleetse ogen zien blokjes.

Ze bekijken het maar met z'n allen, stelletje ijdele ijdelen. Arrogant zijn mag, maar dan moet je eerst iets hebben om prat op te gaan. Als je alles beter denkt te weten, altijd gelijk wilt hebben, niks van anderen wil leren - en zeker niet van een vrouw - dan moet je vroeg of laat maar op je eigen blaren zitten.

Zo kwam het dat ik van woede dus bijna in rokende zonde verviel maar bijtijds besefte dat
1. dit toch niet zou helpen;
2. maandag mijn laatste bespreking zal zijn en ik niet zal beslissen over de drukker;
3. ik niemand het recht meer gun mijn roken te beheersen.

 

Reacties: (2)


Het prettigste is dat ik me 'vrij' voel; geen slachtoffer meer van omstandigheden. Nieuw aspect aan m'n avontuur. Het blijft boeiend.
elisa, 09-12-2001 01:16

Wow! Complimenten!! Niets is zo'n goede 'trigger' om op oude verslavingen terug te grijpen als woede, irritatie en een 'zak toch allemaal in de stront'-gevoel. (Pardon the expression). Echt heel goed dat je daar tegenin bent gegaan.
Puck, 08-12-2001 23:22 http://puckspodium.com

 

 

 

Site Meter