Terug naar Log

12-09-2001: "Bofkont"

Ai ai, dag 25 in goede orde voorbij. Later op de dag kan ik erom lachen en tegen mijzelf zeggen: volgende keer eerst tot tien tellen voordat je met je die scherpe pen gaat wapperen. Mens, gun een ander de tijd om zelf iets te ontdekken. Zucht. Meteen de vraag of ik rokend ook zo snel en fel gereageerd zou hebben. Helaas, ik denk van wel.

Bij wijze van spreken gedacht 'ik zou er bijna van gaan roken', maar niet in gevaar geweest. Ik voel me vastbesloten vol te houden. Ik rook niet, punt uit. Stom dat ik wel ga snoepen. Betekent dat ik me laat opnaaien, maar waarom? Daar moet ik nog eens achter zien te komen.

Het is te zot voor woorden m'n longen op te schonen terwijl ik mijn hart ga belasten met overgewicht. Gisteren nogal geschrokken het effect gezien van longemfyseem bij een oudere dame die veel heeft gerookt. Mezelf een bofkont gevoeld. Waarom zij wel en ik niet? Het zit in de genen, zeggen ze. Alleen weet je niet tevoren welke genen je hebt.

 

Reacties: (2)


ik ben nu zo ver dat ik vastbeslotenheid kan delen. Alleen heeft 'gezonder leven' nooit in mijn motivatie gezeten. Het is een bijkomend voordeel dat ik achteloos meegrabbel, nu ik de waarde begin te ontdekken.
elisa, 09-12-2001 14:07

Doet me denken aan de melkchocolade met hazelnoot die ik net als ontbijt heb genuttigd. Ik ben er nog niet achter waarom ... Op m'n eettafel staat wel de computer waarachter ik nu zit. En er liggen bergen papieren. Veel ruimte om 'normaal' te ontbijten is er niet.
Geweldig die vastbeslotenheid! Bijna zou ik zeggen: 'Mag ik daar een beetje van hebben?' Dan ga ook ik misschien gezonder leven.
JoG, 09-12-2001 09:06

 

 

 

Site Meter