Terug naar Log

12-10-2001: "Harde bewijzen"

Nog niet lang geleden bleek een videoband meer creatief bewijs te zijn dan hard bewijs.
Als ik de tekst lees in de volkskrant: 'Videoband levert hard bewijs tegen Bin Laden' krijg ik koude rillingen. Moet dit voor bewijs doorgaan? Het meest overtuigende bewijsmateriaal voor Bin Ladens betrokkenheid bij de aanslagen?
Hoeveel fundamentalistische moslims zullen dezelfde uitlatingen hebben gedaan bij het zien van de beelden? Ik zeg niet dat Laden de boef niet is, maar bewijs is dit niet.

Trouwens, hadden Bush & Co geen overtuigende bewijzen toen zij de bondgenoten dwongen voor of tegen terrorisme te zijn? Van Aertsen zelf verzekerde ons dat het bewijs overduidelijk was.
Wat bewijs? Welk bewijs? Wishfull thinking en vermoedens? Zondebok om het volk op z'n hand te krijgen?
In de naam van God, de Heer of de Hoge is wel eerder onrecht bedreven. En om minder dan olie.

Ook gehoord dat zowel Amerikanen als Engelsen Bin Laden levend willen vangen? Ha ha, de arrogante ballen. Denken zeker dat Laden van lotje is getikt. Als er één met blauwzuur in z'n binnenzakken loopt voor noodgevallen, moet dat onze Bin zijn. Wat zou je zelf doen onder zijn omstandigheden? Er is sprake, hoorde ik vanmorgen, van militaire berechting. Kan met gesloten deuren.

 

Reacties: (3)


geen bin laden die er aan denkt om gevangen te gaan worden
en geen amerikaanse regering die eraan denkt op te geven

en overtuigend bewijs hebben ze niet nodig aangezien stel dat hij het niet gedaan heeft willen ze m nog steeds hebben vanwege andere aanslagen die hij opgeeist heeft....
e-liner, 11-12-2001 12:13 http://e-liner.faithweb.com

Ik betreur alle doden van het WTC, maar denk dat Bin Laden liever een pilletje slikt dan zichzelf als schietschijf aanbiedt. Aan een dode Laden valt weinig wraak te behalen.
elisa, 11-12-2001 11:49

Last van naïveteit? Als Bin L. wordt gevonden wordt hij ter plekke afgeschoten, gecremeerd en verstrooid. Kan men naar waarheid blijven volhouden dat zijn verblijfplaats niet bekend is. Klinkt wat cru? Altijd nog een stuk minder cynisch dan duizenden doden in het WTC.
Roelof, 11-12-2001 04:18 http://www.roelof.noxs.nl

 

 

 

Site Meter