Terug naar Log

12-13-2001: "Schuurlapje"

Stoppen heeft neveneffecten. Toen ik dinsdagavond door de regen reed met zwaar bewasemde ramen moest ik die, om nog iets te zien, met mijn handschoen een paar aaien geven. Rokers weten dat dit strepen geeft en hoe! En dat de handschoen meteen de was in kunnen, maar dit soort ongemakken neem je als paffer voor lief.

De gebrekkige doorzichtigheid van het ruitwerk was een beetje erg geworden. Een laagstaande zon toverde vorige week al miljoenen gouden vlekken op het glas, om het aardig uit te drukken. Het landschap flikkerde voor mijn ogen. De vettige aanslag liet zich natuurlijk niet wegpoetsen en thuis vergat ik mijn goede voornemens weer om een emmertje sop te maken.

Dinsdagavond werd de verwaarloosde aanslag me zowat noodlottig. Door de dichtgedampte streperige ramen had ik twee fietsers niet gezien. Niet dat ze lichten voerden, maar hier schrok ik me wezenloos van.
Vanmorgen, bij een stralend zonnetje en vrieskou in het verschiet mijn hart aan poetsen opgehaald. Gelukkig dat niemand keek want ik heb een schuurlapje genomen.

 

 

 

 

Site Meter