Terug naar Log

12-17-2001: "Bijzonder"

Morgen - ik bedoel vandaag na het slapen - breekt de ernst des levens aan. Het maken van de boodschappenlijsten voor al die feestelijke dagen in successie. Waarbij je altijd vergeet hoe de restjes zich van dag naar dag opstapelen. Want altijd koop je teveel uit angst dat er te weinig zal zijn. Plus extra voor een ongenode gast die op de stoep kan staan.

De pest zijn al die happen die je anders niet neemt. Voorafjes, tussens en toetjes. Hoevéél van alles, en wat eet je dan nog van een hoofdgerecht? Telkens als ik het dacht te weten in de loop der jaren veranderde het aantal eters weer.

En dan dat rare gevoel dat alles bijzonder moet zijn. We eten eigenlijk altijd wel lekker. Wat is dan bijzonder? In m'n kindertijd kort na de oorlog aten we doordeweeks heel sober, op zondag lekker, en op feestdagen bijzonder. Maar we zijn nu zo verwend dat we dagelijks eten wat we toen bijzonder vonden.

 

Reacties: (5)


Hmmmmm... pijnboompitten, gorgonzola, taco's, olijven, zongedroogde tomaten met mozarella en pesto, niet alleen op feestdagen lekker. Of dat vroeger op de markt te halen was? Ik hoor van mijn moeder dat er soms in de winter een sinasappel was, een 'appeltje van oranje'. Ha nee dan nu, je weet niet eens meer of iets genetisch gemanipuleerd is of niet, of het iderdaad smaak heft of niet. Soms is iets van nu beter en soms iets van vroeger en soms iets van de toekomst denk ik dan maar en neem nog een hap van mijn olijvenbroodje en een slokje chili wijn.
bas, 18-12-2001 08:22

heerlijk, bij ons is 2e kerstdag 'de Turk' open, geen boodschappenstress.
gr susan
susan, 17-12-2001 22:11

hoewel, die met de hand gekookte custard- of griesmeelpuddinkjes 'van vroeger' daar kan geen Mona of Oetker tegenop.
elisa, 17-12-2001 12:01

Bepaald niet, hoewel ik naar mijn hoofd grijp als ik zie hoe er nu asperges, kersen en aardbeien worden verkocht 'voor de kerst'. Die nergens naar smaken, ook dat nog...
elisa, 17-12-2001 11:52

Vroeger beter? Of lees ik dat verkeerd?
bas, 17-12-2001 11:26

 

 

 

Site Meter