Terug naar Log

12-18-2001: "Zwarte bouw en vette schoolhap"

Loop achter want net pas terug op honk. Twee nieuwtjes, sinds vanmorgen zwaar op de maag, moet ik hier niettemin nog uitboeren. Het eerste omdat het vermakelijk is; het tweede omdat het me razend maakt.

I. Staatssecretaris ontdaan over zwart geklus in de bouw. En gij gelooft dat? Van wat heel Holland al jaren weet, voelt, ruikt en met graagte gebruikt zal de staatssecretaris geen weet hebben? Da's lekker makkelijk. Waarom zegt hij niet eerlijk dat als hij het zwarte geklus uit de handel neemt Holland een economische smak maakt?

II. Onze lieve toch al te dikke opgroeiende jeugd vreet zich op school ongans aan vette happen want school en catering - liever lui dan moe met frites en frikadellen in de weer - moeten eraan verdienen. Let wet: hart en vaatzieketen nog altijd levensbedreiger no.1.

Onderwijzers dienen voorlichting te geven over gezonde voeding. Ouders wordt op het hart gedrukt hun kinderen verstandig te voeden. Er worden anti-drank en anti-rook campagnes gestart, en scholen bakken zonder blikken of blozen, niet geremd door enig verantwoordelijkheidsgevoel hun vette happen?

Had ik nog kinderen op school dan zou ik onverwijld een boycot starten om die frietbakkers met broodovens op school te krijgen en alle frituurs voorgoed te verbieden. Wat men in Holland als voorgesmeerde slappe 'broodjes' verkoopt is ook niet te eten, noch door scholieren noch door volwassenen. In zoverre heeft onze jeugd wel degelijk gelijk.

Maar knappend versgebakken en nog warm belegd met tomaat en kaas, wedden dat dit er best met smaak zou ingaan?

 

 

 

 

Site Meter