Terug naar Log

12-26-2001: "Hachée in de puree"

Laat ik maar bekennen dat de hachée deerlijk was verongelukt. Hij zat goed in elkaar, daar niet van. Ik had hem met zorg en smaak geruime tijd laten sudderen tot kleur, geur en substantie aanlokkelijk waren. Daarna de grote zwarte gietijzeren Copco-pan buiten gezet om snel te laten afkoelen. Het diner kon niet meer stuk.

Dàcht ik tenminste want ik kon niet vermoeden dat echtgenoot zich ermee zou bemoeien. Sinds hij thuis is wil hij nog wel eens vergeten dat het huishouden jaren prima draaide zonder zijn bemoeienis, zeker wat eten betreft. Maar goed, als hij ongevraagd redderen leuk vindt voor zijn gevoel van eigenwaarde hoor je mij niet piepen. Als we alleen zijn tenminste.

Had hij gisteren de grote pan, zonder dat ik dit wist, zó van buiten op het vuur gezet zonder roeren. Als je bij elektrisch koken al van vuur kunt spreken. Ook nog in de hoogste stand. Toen ik rook dat er iets mis was in de keuken had een dikke centimeter vlees plus uien zich al geblakerd aan de bodem vastgehecht. Overgegoten in een andere pan want wat moest ik anders?

Het toetje hoefde niet opgewarmd. Dat was boffen.

 

Reacties: (4)


't is vakantie. We hebben de tijd genomen voor een uitgebalanceerd project tussen weken en krabben plus weken en schuren. Uiteindelijk is de pan er mooier van geworden dan hij was.
elisa, 28-12-2001 23:43

Have mercy on his soul. 't Is wel 'n beetje eikelig, maar misschien vermoedde hij een pannetje dat niet in de herberg mocht en kerstgedachtig heeft die lieverd warmte gegeven.
Geertjan, 28-12-2001 18:56

Tjee zeg... de zweep erover... en snel! Kan me niks schelen dat dat niet rechtvaardig is!
bas, 28-12-2001 13:29

o mijn hemel... kwam de devote kerstsfeer zeker niet ten goede...?
en krijg je zo'n prachtige pan weer goed?
ik ZOU 'm toch laten krabben en polijsten...
elly k, 27-12-2001 08:59

 

 

 

Site Meter