Terug naar Log

12-30-2001: "Verdrietig, het log"

Weer een jaar voorbij. Tijd voor terugblik is aangebroken. Uitbalanceren wat aangenaam was, nuttig, heilzaam, verfrissend, de moeite waard en wat niet. Wat verdrietig maakte, barsten trok in het gladde glazuur van alledag of onheelbare wonden sloeg.

Elk nieuw jaar neemt de kans op gewenning toe. Schrik je minder van zaken die afschrikwekkend zouden moeten blijven en haal je vanwege 'deja vu' schouders op voor hetgeen objectief bezien prachtig blijft.

Zoveel gaten gevallen dit jaar. VariŽrend van A (Alt0169) tot Z (Zidouta). Nu Hinke weer weg. En dan zijn er de halven zoals tegenwoordig Ludo, Ecritures, Tsjonge, Tsja, Reutellog - en wie ik verder nog vergeet - die ik op mijn dagelijkse leesrondjes zeer mis.

Je logt voor jezelf op de eerste plaats, maar ook al behoor je niet tot een groep, streef je geen kijkcijfers of banden na, dan nog leef je in symbiose met je omgeving. Als de omgeving geen (kut)honing meer voortbrengt, geen aanstekelijke prikkels meer rondstuurt, dan zal vroeg of laat de geest uit de fles verdwijnen en ik geloof, dat ik dit verdrietig vind.

 

 

 

 

Site Meter