Terug naar Log

01-20-2002: "Mooie mannen van geluk"

In die vreselijke stoel van Felderhof h, die je alleen verdraagt als je afgemat en afgesnotterd bent, figureerden vanavond twee prachtige mannen waarnaar ik nog uren had kunnen kijken. Twee bevlogen voedselfilosofen in hun culinair paradijsje, vermeldt de gids. Wie dit zo heeft opgetekend heeft er in elk geval niet veel van begrepen.

Een koppel elkaar zeer toegewijde mannen, al op zekere leeftijd. Bezig met voedsel verbouwen van zaadje tot vrucht want anders weet je ook niet wat je krijgt. Tuinieren, oogsten, bereiden en hier geheel in opgaan. Genieten van buitenleven, van lekker koken en van elkaar. Op afspraak komen er gasten voor wie hemels wordt gekookt. Beeldschoon interieur bestaande uit meerdere ruime kamers in verschillende kleuren. Bloementuinen leveren boeketten in de gewenste kleuren. Ach, hoe mooi.

U draagt geen horloge? Niet nodig. We leven in het ritme van de zon en koken vooral op het gevoel. Een auto hebben we niet. We gaan nooit uit omdat we hier het lekkerst eten en het meeste plezier beleven. De radio is ook weg. We misten niets aan al dat droeve nieuws. Wat kunnen we daar trouwens mee? We proberen verantwoording te nemen voor onze kleine akkers en onze gasten en stoppen daarin alles wat we zijn. Van geweld en ranzigheid van de televisie worden wij niet rijker. We werken hard, leven sober maar zijn zeer gelukkig. Zo zagen ze er ook beiden uit. Mooie mannen van geluk.

Maar wie het waren? Heb ik nog niet kunnen vinden.

 

Reacties: (3)


Schitterend.

Ter info: Aflevering 6 - 20 januari: De Panhoeve & Wim de Haan

"De heren Ter Smitte en Van Buuren zijn de grondleggers van priv-restaurant De Panhoeve in een pittoresk dorpje in Zuid Beveland. ..."

Bron: http://info.omroep.nl/ncrv/tv?nav=bzquDsHfHERoEdD
JoG, 20-01-2002 23:45 http://www.xs4all.nl/~jognet/

dat wren ze ook... bijna. wat een grappige woordspeling voor dit stel, zo onverstoorbaar opgaand in het kleine.
elisa, 20-01-2002 22:58

De stem die het programma aankondigde, voorde reclame, zei: ".. over twee vervlogen mannen.." ;-)

Maar het was erg mooi, inderdaad.
Puck, 20-01-2002 22:12 http://puckspodium.com

 

 

 

Site Meter