Terug naar Log

02-05-2002: "Republikeinse gedachten"

Een heel eind kan ik me wel vinden in het standpunt van Tsja. Nederland hoeft niet per se een staatshoofd te hebben met politieke macht. Het Zweedse model zou de vorst ook wat makkelijker zijn want de werk- en bemoeilust van Trix is natuurlijk niet doorsnee.

Maar als je, zoals op dit moment, een ingewerkte vorst hebt met een super representatieve vrouw, dan is het zachtgezegd geweldig kapitaalverlies om te zeggen: "weg ermee, we kiezen ons een president". Of ze bruikbare kinderen baren zal later wel blijken.

Dat er onderhand hele volksstammen uit het koninklijk huis verwijderd kunnen worden lijkt me overduidelijk. Die hele clan Van Vollenhovens had al jaren geschrapt kunnen zijn. Ik heb nooit begrepen wat die nog moesten toen Trix zonen had gebaard.

Vraag ik me alleen nog af hoeveel meer nationaal bindvermogen een monarch zal hebben boven een president in tijden van oorlog. Er wordt nu wel geredeneerd vanuit een zeer comfortabele en stabiele vredespositie.

 

Reacties: (4)


die zijn "geroepen" dus nog in de leer, maar broers en neven moeten onderhand op eigen benen leven
elisa, 05-02-2002 22:39

Het aardige van de Van Vollenhoven-clan, wat de jongere generatie betreft dan, vind ik dat ze in hun eigen onderhoud voorzien! Kun je van WA (en Maxima nu dan ook) niet zeggen!
els p., 05-02-2002 12:43 http://elswhere

moreel werd vanuit Londen op oranje gehouden. aan dode vorst had niemand iets gehad
elisa, 05-02-2002 10:47

er is er eens oorlog dan smeren ze hem
bas, 05-02-2002 07:46

 

 

 

Site Meter