Terug naar Log

02-08-2002: "Familie"

Voordeel van een reeks familiebegrafenissen is dat je elkaar eens wat vaker ontmoet. Dat sommige neven/nichten behoefte krijgen jou beter te leren kennen of vaker te zien wat overigens wederzijds is. Welkom boven de grote rivieren denk ik dan. Wij kwamen evenmin naar het zuiden als jullie ooit naar het noorden maar wat niet was kan komen.

Zo kon het gebeurden dat er vanmorgen een nicht kwam en het was gezellig. Haar moeder en mijn vader waren broer en zus. We zaten elk met puzzels en hebben elkaar honderd uit gevraagd. Was jouw moeder ook zo en deed jouw vader ook van die rare dingen? Veel antwoorden waren troostend en vol humor. Prima manier om weer wat stukjes op z'n plek te krijgen.

Wonderlijk als je beiden constateert dat de broers en zussen van je oma allemaal veel vlotter waren dan oma zelf, ook de getrouwden. Terwijl opa zich altijd voordeed als de joviale bink die guldens uit je knietjes tevoorschijn kneep. Zat oma soms onder de plak of was ze verzuurd? Stal opa de show terwijl hij binnenskamers niet te pruimen was? Alleen met neven/nichten valt over dit soort vraagstukken te filosoferen.

 

Reacties: (1)


Klopt! En ik vond het behoorlijk leuk om te ontdekken dat we allemaal hetzelfde vreemde gevoel voor humor hebben. Mijn laatste begrafenis heeft inderdaad ook goede dingen opgeleverd. Da's toch ook wat waard.
odette, 08-02-2002 23:57 http://nznl.com/detslife

 

 

 

Site Meter