Terug naar Log

02-09-2002: "Extra eeuw leven?"

Documentaire op de radio "De uiterste houdbaarheid van het mensenleven". Op gezonde wijze nog weer aanzienlijk ouder worden dan nu gebruikelijk is. De meeste mensen zouden dit wel willen, werd gezegd. Waarom? Uit angst voor de dood of uit liefde voor het leven?

Stel dat de grenzen van het leven verlegd konden worden naar 200 jaar. Dan zou dit alleen maar interessant zijn, denk ik, als die extra honderd jaren gelijkmatig verdeeld zouden worden over het hele leven. Ik bedoel dat ze er niet achter die eerste eeuw moeten worden geplakt want dan ben je je halve leven gebrekkig.

Tweehonderd jaar worden, zou dat wel aangenaam zijn? Kun je dat geestelijk behappen? Als je ziet hoe de wereld in een halve eeuw verandert - en niet alleen technisch - lijkt mij honderd jaar worden meer dan genoeg. Stel je voor dat je die tweede eeuw steeds moet constateren dat vroeger alles beter was en dat de jeugd niet deugt. Daar moet geen lol aan zijn.

 

Reacties: (1)


We hebben die documentaire ook gehoord.We vonden het een beetje een knutselprogramma worden met weinig doe-het-zelf d'r in! Ik ben blij, dat ik nu leef en waarschijnlijk (nu nog effe niet, ik heb het nog te gezellig!)normaal aan m'n eindje zal komen. Zoals het volgens mij hoort!
els p., 10-02-2002 15:20 http://elswhere

 

 

 

Site Meter