Terug naar Log

02-16-2002: "Volgend jaar verder"

Aangemoedigd door zeggers dat Greymatter (GM) zo moeilijk is (huh - Greymatter boppe!) aan Movable Type (MT) begonnen. Niet moeten doen want deze stralende dag wordt steeds sjagrijniger. Nu heeft het bij Greymatter ook geduurd eer alles goed stond. Niettemin baal ik als tweeëntwintig stekkers.

Bij Greymatter werd onderscheid gemaakt tussen locale en website paths. Het locale cgi path was bijvoorbeeld /home/k/klootjes1/www.cgi/klootjes terwijl het website cgi path luidde http://cgi.klootjes.nl/klootjes. Mooi. Kind kan de was doen en ik kan dit snappen. Behalve dat ik vermoed dat GM en MT niet hetzelfde idioom gebruiken, dus andere woorden hebben voor paden en paden. Zoiets.

D'r moet geen kunst aan zijn, zegt mijn ervaring met GM. Zodra alles op z'n juiste stek staat en de bewijzeringen deugen, moet het boeltje lopen. Op z'n plek zetten leek me ook niet veel moeilijker dan een paar mappen aanmaken. Het zal de bewijzering wel wezen. Volgend jaar verder.

 

Reacties: (3)


Frédéric, heel graag. Een handje hulp scheelt zoveel tijd. Ik meel je straks.
elisa, 16-02-2002 20:38

Komaan Elisa... je gaat toch niet opgeven?
De paden vragen idd een beetje kennis van de configuratie, maar het cgi-pad vindt MT normaalgezien vanzelf. Wat het lokale pad aangaat voor de posts, zou het in jouw voorbeeld iets moeten zijn in de trant van /home/k/klootjes1/
Als je wil, mailen we straks wel even over en weer om je erdoor te helpen.
frédéric, 16-02-2002 18:20 http://druppels.be

"Het locale cgi path was bijvoorbeeld /home/k/klootjes1/www.cgi/klootjes terwijl het website cgi path luidde http://cgi.klootjes.nl/klootjes";

Ik snap er geen donder van. Niks kind kan de was doen. Je bent een genie, of ik ben heel dom.
Blijf kalm, zou ik zeggen. Ik duim voor jou en MT.
Puck, 16-02-2002 16:23

 

 

 

Site Meter