Terug naar Log

02-16-2002: "Sunny afternoon"

Net zuchtend MT opzij gegooid, een verliefde blik door het raam geworpen naar de zon die al zo kleurig bijstaat of ik denk soep te ruiken. Onvervalste vleesbouillon van echte poulet met een kruidnagel en een uitje. Ik hobbel naar de keuken om te vragen of dit waar is of dat ik ten prooi ben aan dezefde overmoedige verbeelding waarmee ik aan MT begon. Op het fornuis staat stevig afgedekt een pan bouillon te trekken. Dat troost tenminste.

Ontslagen van huishoudelijkheden verkeer ik in een kinderlijke situatie. De soep geroken, maar verder weet ik het niet. Wat eten we vanavond?, heb ik in geen tientallen jaren hoeven vragen want ik kocht en kookte. Al had hij stopverf met cement ingeslagen, dan nog had ik het prachtig gevonden. We gaan mossels eten. Lekker. Gekookt met veel groenten in pittig bier.

Ik kruk een eindje naar buiten maar het is koud. Gras knarst onder m'n stappen. Er ligt ijs op de vijver. De sneeuwklokken staan er betrapt bij en de winterheide kijkt flets naar me op. Alleen de koolmezen doen of dit lievelingsweertje is, maar ik ga weer naar binnen.

 

 

 

 

Site Meter