Terug naar Log

02-16-2002: "Laat je niet verlakken!"

Mosselen koken is één ding, dat kan hij wel onderhand. Fijngesnipperde soepgroente in een scheut Leffe voorgaren in de magnetron, dan overdoen in de grote hete mosselpan, gewassen mossels erbij. Grove peper of hele mosterdzaadjes en dan de deksel erop. Op laten komen, doorscheppen, deksel terug, nog een keer laten opkomen. Klaar. Vanbuiten gestold maar vanbinnen nog een tikkeltje oesters zal ik maar zeggen, dan zijn ze op z'n lekkerst.

Mosselen koken geen probleem, maar mosselen kopen was het wel. AH had kennelijk iets nieuws. Zien wij, gehaaide female inkoopmonsters, een andere verpakking dan onderwerpen we zo'n produkt aan alle kanten aan een grondig onderzoek. Zo niet zij die argeloos op de winkelier vertrouwen. Ach, het zag er ook bijna hetzelfde uit als gewoonlijk.

Alleen bleek bij bereiding dat het reeds voorgekookte mossels waren. Nou vraag ik je! Wie kan dit ook fantaseren? Van mossels die van zichzelf maar enkele minuten hoeven garen een voorgekookt produkt fabriceren! We hadden smaak naturel. Er zaten wat groenten in, kruiderijen, zout en specerijen. Het waren kleine mossels die na voorzichtig verwarmen de onbestemde structuur van stopverf hadden en nergens meer naar smaakten. Laat je dus niet verlakken.

 

Reacties: (8)


Bart wat een prachtige site van die internetvriend
elisa, 17-02-2002 20:44

Haa die Ton! Ook een mosselliefhebber dus. Misschien een ideetje voor op 1 Maart in Breda: mosselen met friet? Wat dat bier betreft heb je helemaal gelijk Ton: zwaar bruin bier geniet de voorkeur. Ik moet zelf nog even geduld hebben. Aankomemde vrijdag komt een internetvriend bij me eten en dan gaan ook wij genieten van onze eerste portie mosselen in 2002. (he, geinig is dit zeg, reageren vanaf mijn werk)
Bart, 17-02-2002 12:40

Bart: het opgeloste kopje bloem kende ik helemaal niet. Ik popel om het te proberen. Mooie tip.
Ton: wij eten vaak mossels. Alles zal worden geprobeerd!
elisa, 17-02-2002 12:17

Ik moet toegeven dat ik geen andere reden zou weten om Leffe te gebruiken, maar geef toch de voorkeur aan Rodenbach bij de bereiding. Mogelijk te vervangen door een Duchesse de Bourgogne, dan wel Bourgogne de Flandres.
Ton, 17-02-2002 10:36 http://www.zijperspace.nl

Je vergeet een cruciaal detail, elke Belg zal het beamen. Dat Leffe zit wel goed, maar wat daarvoor komt ben je vergeten. Of is dat een stukje wat niemand mag weten? De mosselen horen schoon en fris. Daarna staan ze een uur (of twee) in een pan met water. In dit water zit een kopje fijne witte bloem opgelost. De levende mosselen "ademen" die bloem op en worden daardoor dikker, vetter en zachter. Wel zorgen dat het bloempapje goed glad is en zonder klonten alvorens het in de pan met fris water en schone mosselen te gooien.
Bart, 17-02-2002 07:56

Suffie: Chablis ook lekker!

Geertjan: eh... gekregen moullekes kijk ik niet in de bek met strompelend knietje. En ja, volgende keer weer viswinkel!
elisa, 16-02-2002 22:31

Getverdrie!!!! Maar Leffe is een goed idee. Suffie gooide er tot op heden altijd een halve fles Chablis in...
Suffie, 16-02-2002 21:05 http://suffie.serveert.nl

Ah lief kind, koop toch uw moullekes bij den vischwinkel.
Geertjan, 16-02-2002 21:04

 

 

 

Site Meter