Terug naar Log

02-19-2002: "Web of tv?"

Om 'ns over na te denken. "Is het maken (of lezen) van een weblog hersengymnastiek of tijdverspilling? In plaats van tv kijken misschien het eerste, voor veel andere activiteiten het laatste." Gevonden bij Tonie
die via op het spoor kwam.

Ongetwijfeld hangt het déjà vu-gevoel bij televisie kijken ook met leeftijd samen. Voor twintigers is alles nog nieuw. Veertigers selecteren kritisch wat ze kijken en voor zestigers is het voorspelbaar. Maar zo simpel is het niet. Erger: er deugt geen spat van deze redenatie.

Computer kan het amuzementsgehalte van televisie vervangen, terwijl de nieuwswaarde van tv onverminderd blijft. Ofwel computeren met televisie aan om niets van het gebodene te missen. Waarbij je vanwege het tikken geen handen vrij heb om steeds te zappen. Blijft er natuurlijk niet veel variatie over.

Is loggen hersengymnastiek of tijdverspilling? Alsof je daar een algemeen geldend antwoord op weet. Log schrijven is één ding. Soms boeiend maar lang niet alle dagen, terwijl log lezen op wat uitzonderingen na ook niet even verheffend is.

Toch lees je op het web meer nieuws, kunst en kunstjes bij elkaar dan je op tv krijgt voorgeschoteld. Prettiger nog is dat je in eigen tempo kunt verteren en dat de onderwerpen niet kapot worden gebabbeld door mevrouwen en mijnheren die er ook het fijne niet van weten en dit verhullen door stupide vragen stellen.

Als ik zou moeten kiezen tussen web of tv, dan vloog de tv met een elegante boog en kushandje na de deur uit. Behalve als er wordt geschaatst, of koninklijk getrouwd bijvoorbeeld. Ik blijf een kind van m'n tijd en wil alles hebben!

 

 

 

 

Site Meter