Terug naar Log

02-23-2002: "Bloemrijk"

Droomt u weleens over weblogs, webloggers?
Ik wel. Regelmatig zelfs.
Ik droom nieuwe logs, nieuwe stukjes;

Tot zover haal ik Puck aan.

Nou ik ook, maar niet over webloggers als levende wezens met haatschappen, vriendschappen, minne en mooie kuren. Die moeten hun eigen ding maar doen. Wel over nieuwe stukjes die zo briljant zijn dat ik er wakker van word en mezelf inprent deze moet je goed onthouden. En altijd slaat 's morgens een intens verdriet toe. Want wat is vluchtiger dan het woord?
Het gedroomde woord, u raadt het!

Ooit zal die opgepotte nachtelijke bloemrijkheid de pan uitrijzen en paarlenmoeren wolkjes blazen in de gematigde, soms wat grauwe atmosfeer van alledag. Nog voor het einde der tijden, mogen we hopen.

 

Reacties: (2)


Een beroemd schrijver (Nabokov geloof ik) placht 's nachts zijn briljante invallen te noteren. Meestal bleek er de volgende dag alleen obligate onzin te staan. Dus troost u.
Geertjan, 23-02-2002 15:23

Inderdaad ik droom ook over nieuwe stukjes van goud en briljant. En soms zelfs over haatschappen en pestkoppen erbij. Inderdaad ook ik doe mijn eigen ding. Liever met de mooie kuren en soms ook net iets te min. Fluister me zachtjes als ik te ver ga, zodat ik je paarlenmoeren wolkjes kan horen nog voor het einde der tijden.
Bart, 23-02-2002 13:14

 

 

 

Site Meter