Terug naar Log

02-24-2002: "Comitť van kwaakzaamheid"

Da's toevallig leuk. Vroege vogels over padden en kikkers, terwijl langs het ene raam de winterstorm met dikke vlokken langs het raam zwiept, en door het andere raam de gouden zonnestralen binnenvallen.
Wat plas en dras betreft: Niet alle kikkers en salamanders houden winterslaap. Er zijn er ook die hun waterleven voortzetten, al staat het leven op een laag pitje. Tot een graad of vier, vijf kunnen ze koude goed harden.

Salamanders trekken de hele winter. Hokken in spouwen en steenhopen. Verdwalen nog wel eens in huis als ze de foute kant van de spouw uitkomen en verdrogen dan snel. Als het weer een beetje zacht blijft kun je onderhand padden en kikkers verwachten. De eerste klompen dril zijn al gesignaleerd in beschutte vijvers. Gewoonlijk valt half maart de piek van de paartijd, maar ook de kikker- en salamanderkalender schuift geleidelijk naar voren. Voor het fijne: Natuurkalender

Werk aan de winkel. Als de donder herfstblad en twijgjes uit de vijvers scheppen nu het nog kan.
"Comitť van kwaakzaamheid" is natuurlijk een uitdrukking van Ivo de Wijs.

RAVON, een van de lelijkste sites van Nederland óen ook nog met framesó heeft op de pagina amfibiŽn en reptielen wel een amfibiŽnkaart met geluiden. De foto's zijn matig, maar de geluiden, daar gaat het om.

 

Reacties: (1)


Gelukkig hebben ze bij de RAVON meer verstand van beestjes :)
Het is wel een leuke club overigens, en doen ontzettend veel voor de herpetofauna en de vissen. Het bandje met amfibieengeluiden heb ik thuis liggen. Heerlijk dat geluid :)
B@s, 24-02-2002 10:58 http://roodpetje.cjb.net

 

 

 

Site Meter