Terug naar Log

02-24-2002: "Dwarsverbanden"

Vredenburg Utrecht: Dwarsverbanden: Dansez maintenant!
Een wonderlijk samengesteld programma. Want terwijl het Ives Ensemble en de Ebony Band zeker raakvlakken hebben, vond ik Nieuw Sinfonietta Amsterdam (dirigent Roy Goodman) een vreemde eend in de bijt. Vandaar waarschijnlijk dwarsverbanden.

Met zeventiende eeuwse muziek van Jean-Philippe Rameau, Henry Purcell en Jean-Féry Rebel, en wel zeer klassieke dans door Jean Emile en een bijna onesthetisch magere Jennifer Hanna. Ik had gisteravond niet toevallig de anorexia-link bij Tracy moeten zien, want die kon ik niet van mijn netvlies krijgen.

Daarbij speelde het Sinfonietta onberispelijk maar koel en plichtmatig de ingestudeerde muziek, terwijl het Ives Ensemble de sterren van de hemel plukte met swingende muziek uit begin twintigste eeuw. A Set of four Ragtime Danses van Charles Ives (1874-1954) was schitterend, evenals een Ragtime voor koperorkest van Erik Satie en een Burleske Musik voor blazers, slagwerk en piano van Karl Amadeus Harmann.

Klapstuk vormde het prachtig gedanste, zeer humoristische Baby in der Bar. Muziek van van Wilhelm Grosz, gespeeld door de Ebony Band onder leiding van Werner Herbers. Scenario Béla Balázs. Een tragische moeder stalt haar baby tijdelijk in een bar. Het kleine wicht wordt met drank grootgebracht en ontwikkelt zich in korte tijd tot een volwassene die met obscene verleidingsdansen de hele kroeg op z'n kop zet. Dit was genieten!

 

Reacties: (4)


Raak getypeerd!
elisa, 26-02-2002 10:19

Laatst nog met vriendje over gehad: dat je soms heel magere mensen tegenkomt bij wie het past, en soms (zelfs dikkere) mensen bij wie je ziet dat ze tč mager zijn. Dat ze zich kunnen omdraaien IN hun vel. Dat je denkt dat een arts geen röntgenapparaat nodig heeft om er doorheen te kunnen kijken.
Hippo, 26-02-2002 05:37 http://linkesoep.blogspot.com

Danseres bleef lang hangen. Ook met over botten hangend vel dat te wijd was.
elisa, 25-02-2002 13:51

Ik waarschuwde al... niet gaan kijken als foto's snel blijven hangen.
Hij is ronduit luguber.
Hippo, 25-02-2002 12:40 http://linkesoep.blogspot.com

 

 

 

Site Meter