Terug naar Log

02-26-2002: "Lóggen, het wil wat"

Vermakelijk en nogal leerzaam om het lijstje winnaars van Anti-Bloggies eens door te werken.

Ik ga nu een tosti met kaas bakken is geen interessant gegeven om te delen met lezers, hoewel het waarheidsgehalte extreem hoog ligt, en de smaak vol of loos zou kunnen uitvallen. Schrijven is liegen. Niet meer en niet minder, maar het duurt een tijdje voordat waarheid zich voegt naar handen die hem modelleren.

Waar gaat dit over?. Over Zidouta's Belang Van Smaak bijvoorbeeld. Kaas mag dan lekker heten, maar wie durft beweren dat kaas ook lekker is? Geďndoctrineerden door ouderlijk nest of buren vragen wij niet af. Kaas is lekker punt. Vrije wil gevaarlijk punt. Maar ik zeg u: Vrije kaas is ongepast en heerlijk.

Doch, als u mijn vrije kaas zou proberen aapt u mij vrijwillig na. Het woord vrijwillig mag dan suggereren, maar heeft niets met vrije wil te maken. Vrij zou uw wil pas zijn bij het ontdekken dat kaas gevaarlijk was bijvoorbeeld. Ben ik nog te volgen? Ik knabbel aan een tosti kaas.

Het stormt. Waarheid als zes olifanten. Straks hobbelt tante Ooievaar naar kapper. Interessant? Roep niet meteen neen want je weet niet of zij op de wiek gaat en als rotte peer op het plaveisel zal smakken. In dat geval mag worden gelogd dat zij voortijdig aan haar eindje kwam hetgeen een nieuwtje zou zijn.

Man man, lóggen, 't wil wat!

 

 

 

 

Site Meter