Terug naar Log

03-02-2002: "Kandahar viel niet mee"

Van Kandahar had ik me meer voorgesteld. Als film was deze rolprent op alle fronten te mager. Karakters niet uitgewerkt, verwaterende voorvallen, zich herhalende situaties. Opnamen mooi, daar niet van, maar van fragmenten alleen kan een mens niet leven.

Deed zich ook nog de tragiek voor dat ik een beetje zeeziek werd van de onvaste cameravoering. Zal de narcose wel schuldig aan zijn. Die heb ik nog niet uit m'n botten. Nu was de film traag genoeg om langdurig m'n ogen dicht te houden en slechts af en toe door de wimpers te gluren. Maar pech, want de rust van met gesloten ogen zitten werd danig verstoord door een buurman.

Buurman rook naar cafetaria, geslachte kippen, ongewassen kleren, straatvuil en doorgezweet vel. Buurman stonk eigenlijk zo heftig dat zeeziekte tot grote hoogte steeg. Aan mijn andere kant zat eigen vertrouwde echtvriend te walmen van verschraalde sigarettenrook wat mij op onthoudingsdag 109 ook niet zo lekker beviel.

 

Reacties: (3)


Gabbeh zou ik graag willen zien. Tip me als je hem zou tegenkomen?
elisa, 03-03-2002 13:43

Ik vrees dat 'Kandahar' toch vooral veel aandacht gekregen heeft door het onderwerp. Makhmalbaf heeft veel mooiere films gemaakt: Gabbeh, over een volk dat zijn geschiedenis in tapijten weeft, en De Stilte, over een blinde jongen.
tsja, 03-03-2002 11:40 http://www.tsja.nl/

Dus geen aanrader? 'k ben al lang nie meer in 't hoogt geweest... geen tijd en zo...
roelof, 03-03-2002 01:14

 

 

 

Site Meter