Terug naar Log

03-03-2002: "Zouden de bramen toch nog rijpen"

Als we ondanks die mislukte snoei nog bramen krijgen, of als er dit jaar wilde frambozen zijn, dan ga ik vruchtenkoekjes maken. Is ook lekker van ander fruit.

Nodig: 60 gram poedergelatine, 200 gram kristalsuiker, 3 deciliter vruchtensap en wat fijne tafelsuiker.
Gelatine weken in ongeveer 1 deciliter water. Ondertussen de suiker langzaam in de vruchtensap opwarmen en zacht blijven roeren tot de suiker is opgelost. Gelatinespulletje toevoegen maar het sap niet laten koken.

Vorm van ongeveer 15 bij 20 cm met koud water omspoelen en hier het vruchtensap ingieten. Minstens een nacht in de ijskast laten opstijven. Volgende dag een plank met tafelsuiker bestrooien en hierop de gelei storten. Het grote blok in blokjes snijden die je aan alle kanten met suiker bestrooit. Op een rooster laten drogen en dan in stopfles of trommel bewaren.


 

 

 

 

Site Meter