Terug naar Log

03-05-2002: "Bij de gratie van de dag"

Hear hear voor Puck met een uitstekende reactie op de column van FvJ in Smallzine.
Gewichtigheid en verwachting zijn inderdaad misplaatste emoties op een massale dansvloer die de naam Weblog draagt. In een supermarkt stel je ook geen Rembrandt tentoon. Het gros van de bezoekers zou hem niet eens herkennen.

Het bijhouden van een weblog is niet meer dan Spielerei en zo moeten schrijvers en lezers ervan genieten. Er is absoluut verschil in kwaliteit. Naast de net uit het ei gekropen hemelbestormers die zichzelf — al dan niet met webcam — onweerstaanbaar achten nog voordat zij een gedachte hebben, zijn er ook webloggers die IRL hun sporen al verdienen of hebben verdiend. Neem Wim de Bie.

Wie echt iets in zijn mars heeft en ervan droomt de Grote Wereld te bestormen moet niet op internet debuteren. Wie schrijft die blijft, geldt overal maar uitgerekend niet in weblogs die leven bij de gratie van de dag. De charme van weblog is het life karakter waaraan niet geschaafd wordt. Daarom is zelfs bij profi's het weblog niet elke dag van dezelfde hoge kwaliteit, al is wel hun schrijfstijl stabiel, waarmee ik tenminste bedoel dat ze een eigen stijl hèbben.

Als er iets is wat meestroomt met de stemming der dagen, met geestelijk en lichamelijk welbevinden, liefde en smart, dan is het wel het door zoveel monden geprezen en vervloekte weblog. Het intrigerende is dat niemand er vat op kan krijgen. Zolang dit zo blijft is toekomst verzekerd.

 

Reacties: (4)


Dank jullie!
Geldt het niet voor alles in 't leven dat een snuifje 'Spielerei' onmisbaar is?
elisa, 05-03-2002 20:20

Spielerei, gewoon plezier in het doen --- ik beleef iig dagelijks veel genoegen aan het volgen van jouw lifelog.

mijn kindersite is waarschijnlijk op een verwant soort plezier gestoeld. 't is toch énig wanneer je merkt dat dagelijks duizenden kindertjes plezier beleven aan jouw vrije 'ontspanningsoefeningen'!
mieke, 05-03-2002 19:31 http://www.4kids2play.nl

Helemaal mee eens. Ik begreep ook al niet waarom men zo beledigd was door de uitspraken van Van Jole. Ik ben ook erg blij dat weblogs niet als journalistiek product worden beschouwd. Een journalistiek product maak ik wel op mijn werk. Laat mijn log alsjeblieft een amateuristische hobby-site zijn, waarmee ik me reuze vermaak.
Aliëtte, 05-03-2002 12:22 http://www.snotverjeppie.com

Hear Hear voor jou ook..zo is het maar net!
Flod, 05-03-2002 12:18 http://www.flod.talentedip.org

 

 

 

Site Meter