Terug naar Log

03-09-2002: "Azuren lucht zolang de voorraad strekt"

In alle vroegte vanmorgen liggen denken wat geluk is. Ik zag de aanvankelijke grauwheid van de lucht want we hebben niet overal gordijnen. Geluk is bijna altijd onverwacht en vluchtig. Een oogopslag of glimlach, mag van mens of dieren zijn. Beesten lachen ook, of gedragen zich tenminste dat er te lachen valt. Floris die met frisgeslepen nagels in mijn rug begint te pompen reken ik niet mee. In je mand sufferd, ik ben nog lang niet wakker. Klaploper die je bent!

Schoonheid is geluk, maar wat is schoonheid? Het erváren van schoonheid is geluk. Zit elke dag in talloze momenten maar je moet er oog voor krijgen. Of het lot een handje helpen. Kijk, daar gaat de eerste hommel zijn ondergang tegemoet want het is nog frisjes. Ligt eraan hoe lang hommels gewoonlijk leven en dat weet ik niet. Evenmin als ik ooit zal weten hoeveel dagen ikzelf nog heb.

Vandaag op zoek naar de zonnige schoonheid onder azuren lucht, zolang de voorraad strekt want regen voorspeld. De bomen knappen van het blauw zienderogen op. Groeizaam weertje. Sapstromen komen op gang. Misschien valt straks al de pittige geur van hars. De roomwitte crocus met gouden hart vind ik het mooist, maar dat vertelde ik al.

 

 

 

 

Site Meter