Terug naar Log

03-13-2002: "Klereherrie en het donker"

Het namaak boekenbal had het heleml niet, hoorde ik gisteravond op de radio van Yvonne Kroonenberg. Ze somde verschillende argumenten op die behoorlijk steek hielden. De locatie was veel te donker, terwijl men op een goed feest elkaar en elkaars uitdossing wil zien, en zelf in prachtige creatie graag gezien wil worden. Het leuke van het chte boekenbal is dat men bekenden achterna rent om een babbel te maken. Moet je wel kunnen zien wie er op zekere afstand passeren. Er was teveel herrie, zodat er geen zinnig (of onzinnig) woord viel te wisselen en het feest hing van opgelegd amusement aan elkaar, terwijl op een goed feest de genodigden zelf het amusement vormen.

Ze pikte precies de punten waarin vreselijke feesten zich altijdvan leuke onderscheiden. Zien wie je ontmoet, anderen verstaan en jezelf verstaanbaar maken en plezier hebben om wie je ontmoet of nieuw leert kennen. Daar gaat het om.

Duizend schrijvers waarvan maar 300 genodigd? Het lijken wel webloggers, h. Maar wat moet een boekenbal met 700 schrijvers waarvan niemand ooit heeft gehoord? Bij 300 zitten er al bosjes die mij niets zeggen, maar wel iets hebben gepresteerd vermoed ik. Waarom wil dit rare land nooit accepteren dat niet allen hetzelfde zijn? Dat je wel degelijk uitblinkers hebt en uiterst beroerden die het predikaat schrijver niet verdienen. Men is hier nooit tevreden voordat lles tot middelmatigheid is teruggedrongen.

Middelmaat is het heil van onze staat, schreeuwt men van de daken. Zelfs het onderwijs is hierop ingericht. Maar op de langere duur levert het toch niet op waarop men had gehoopt. En Pim die afwijkt van de norm die we elkaar hebben aangepraat of de hele door mannetjesmakers van niet tot iet gevormde Haagse clan ligt achter adem van voetstuk gevallen bleek weggetrokken op z'n gat. Wat kan het daarom schelen of de 300 besten van 1000 een feestje maken? Laat toch eens iets bijzonder zijn... en blijven.

 

Reacties: (2)


Wat je zegt, ja!
Dan zouden we ook wel even zijn gaan kijken, al voel ik mij meer Einzel- dan VIP gnger. Zouden we opwindende dingen te loggen hebben gehad?
elisa, 13-03-2002 16:22

Ik hoorde overigens op de radio dat het niet gaat om de 300 besten die worden uitgenodigd. De uitgevers krijgen maar een beperkt aantal kaarten en meestal geven ze die aan de schrijvers die het meeste publiceren of zeer recent iets hebben gepubliceerd.
Als het ging om de 300 besten waren WIJ ook wel uitgenodigd ;-)
arnoud, 13-03-2002 15:48 http://www.verbaljam.nl

 

 

 

Site Meter