Terug naar Log

03-16-2002: "Het is volbracht"

We gingen hem vrolijk halen maar het zag er niet vrolijk uit. Een half uur eerder had hij weer een epileptische aanval gehad waarna hij was platgespoten. Hij was dus meer dood dan levend toen we hem samen met een pot pillen om hem onder zeil te houden meekregen. De kliniek had dit weekend geen dienst. Of de aanvallen waren van tijdelijke aard, of hij had een hersenbeschadiging opgelopen die nooit meer goed zou komen.

We kwamen thuis met de bench en Beer liep er een paar maal snuffelend omheen. Zijn staart zakte steeds lager, alsof hij zeggen wilde 'hoe halen ze het in hun hoofd om dit nog mee naar huis te brengen'. Hij verborg zich vervolgens in zijn hol terwijl wij Purcy naar binnen droegen en op zijn eigen kussen legden.

Toen ik zijn naam riep, hem aaide en prees, was duidelijk dat hij mij herkende en tot bewustzijn kwam. Meteen schoot hij weer in een epileptische aanval die niet leek op te houden en steeds heftiger werd. Bij de kliniek namen ze geen telefoon meer op en een vreemde vervanger wilden we niet. Ik overwoog even om hem desnoods een pot insuline in te spuiten.

F. weer gebeld die de geheime nummers kende en contact zocht. De rit weer terug met een Purcy die er weer slap en uitgeput bijlag. En ding zeker wetend: een hondje dat zo'n heerlijk hondenleven had gehad hoefde van ons niet te lijden. Hij had hier best nog twee jaar doof en blind in het rond mogen lekken, maar wel als gelukkige hond en niet als bewusteloos gehouden zombie.

Hij kreeg zijn slaapprik. Ik noemde zijn naam, troostte hem en hij hoorde me. Wilde bij bewustzijn komen maar kreeg opnieuw een zware aanval. Reddeloos. De eindspuit was mild. Hij is niet meer. Klote dus. Het zit ons niet mee, dit jaar. En ja, ik heb gerookt.


 

Reacties: (8)


Sh** Soms lees je dingen later ... te laat ... Sterkte!
JoG, 21-03-2002 12:01 http://www.xs4all.nl/~jognet/

...
JW, 17-03-2002 13:08 http://jw.is.verweg.com

Sterkte..
Flod, 17-03-2002 11:59

och Elisa...
wat een klote-dag...
en wat een moeilijke maar liefdevolle beslissing,
wat fijn dat je tot aan het eind bij hem kon zijn...
((((((Elisa))))))
heleen, 16-03-2002 20:09

Jeetje, wat zal het stil zijn daar bij jullie! Sterkte!
Bar, 16-03-2002 15:38

bah, het zit je ook niet mee h
((((((elisa))))))

rook maar (eventjes), wat moet je anders na deze moeilijke maar moedige beslissing?
smn, 16-03-2002 15:06

:-( sterkte..
Uniquehorn, 16-03-2002 14:26 http://uniqorn.blogspot.com

Verstandige beslissing maar klotegevoel. Dat spijt me voor jullie. (en wbt roken: voel je niet schuldig, komt wel weer in orde. Je kan potdomme ook niet alles tegelijk.)
odette, 16-03-2002 13:56

 

 

 

Site Meter