Terug naar Log

03-19-2002: "Je moet toch wt"

Drukte van belang met al dat verplichte gewandel en fysio, en nu wl hometrainer van echtvriend moeten gebruiken. Gooi ik zijn teller in de war want hij moet kilometers draaien terwijl ik maar vier minuten hoef. Spoorslags naar 't dorp om eierwekker te kopen want ik zal geen tel langer trappen dan nodig is.

Met open mond bij Blokker en etalages in directe omgeving gekeken. 't Word elk jaar meer verschrikkelijk. Neptakken vol kuikens en kerstboomballen in eiermodel. Geel is, hoera, de kleur van de lente. Laten we samen geel gaan vieren uit blauwe glazen met rose namaakbloemen op groene tafelkleedjes.

De kaasboer, echt waar, verkoopt nu al hardgekookte slordig gekleurde eieren. Ik zou me schamen ze zo af te leveren. Da's voor tweeverdieners die het gezellie willen maken. Wat ik mij van kinderpaas nog herinner is dat juist schilderen hoogtepunt was en eten maar bijzaak. Eieren van chocola ja, maar toch niet van kp...

Sleetse overhemden gespaard en achterstevoren aan. Dat was nog eens solide schortwerk. Dan met lles wat kleur wilde geven aan 't werk. Of de verf dwars door de schil ging en diep het ei indrong was niet van belang. Eieren met huisjes, bloemen, beesten en veel vieze woorden erop. Ze bleven bewaard tot ze van rot uit elkaar vielen.

Etalage verder staan smaakvolle mokken met kuikens. Echt. Achttien vijf-en-negentig per stuk. Euro's uiteraard. Erg grappig voor een weekje per jaar en ook voldoende snob. De 51 overige weken moeten ze worden weggeborgen want kuikens met kerst is natuurlijk tang op varken. Met kerst tellen we niet mee als we geen rode mokken met kalkoen gebruiken.

Ach, je moet toch wt als je het van rijkdom niet meer weet.

 

Reacties: (1)


Herinnering: ik kreeg eens een chocopaashaas. Ook als kind was ik al een chocoholic en snoepverslaafde. Paashaas is heel lang overal mee naar toe gegaan, en liep alleen een deuk in z'n oor op. Tot die dag dat ik 'm in de auto moest achterlaten, een auto in de zon...
Ik moet er altijd aan terugdenken met pasen, en geen paashaas haalt het natuurlijk meer bij _die_ paashaas.
Zo zocht ik nog eens eieren op een veld, met een enorme meute andere hysterische kinderen het halve veld omgeploegd en alleen maar blauwe eieren gevonden, terwijl op de rode een prijs stond. Snik.
Nou ja, dit jaar moet ik werken met pasen ;-)
Hippo, 19-03-2002 21:57 http://linkesoep.blogspot.com

 

 

 

Site Meter