Terug naar Log

03-19-2002: "Schwartzwalder Kirschtorte"

Diezelfde kleine tekkel grapjeshond, altijd zoekend naar zoetigheid sinds hij zich schandelijk had vergaloppeerd aan een verjaardagstaart. Een dure nogwel, Schwartzwalder Kirschtorte van de beste bakker.

Wie kon vermoeden dat er jarenlang geen taart onbeheerd op tafel kon blijven? Wij waren maar even weggelopen om een sigaretje te roken en hij was nog zo jong. Onze tractatie ging echter niet door want terwijl de beide oudere tekkels zich nerveus in een hoek hadden teruggetrokken lag deze nogal nieuwe kleine amechtig op het taartbord waarop nog drie kersjes lagen. Die had hij niet lekker gevonden.

Hij stond bol. Zijn benen klapten onder zijn buik vandaan. Zijn buik sleepte over de grond maar hij bleef zichtbaar nagenieten tot hij moets kotsen. Chocoladetaart op witte berber uiteraard. Maar een roedel zal geen roedel zijn als sporen niet zorgvuldig worden uitgewist. Niets aan doen. Laat maar betijen. De oudste tekkel, teef en potig, had drie volle dagen nodig voor de berber weer toonbaar werd opgeleverd. Wat heet: er was geen smetje meer te bekennen.

Purcy's smaak was daarna voorgoed op chocolade toegespitst. Geen verpakking was stevig genoeg. Hij rook het overal doorheen. Alleen een stuk in zijn kraag verried dat hij weer een doos rumbonen soldaat had gemaakt. Het lege karton lag dan achter de rhodo's.

Een andere keer was het de macroverpakking kersenbonbons of paaseitjes waarover hij zich had ontfermd. Lag de vloer bezaaid met snippers. De andere tekkels snoepten wel mee maar vonden het papier niet lekker. Purcy was de enige die wist hoe je snoep uit papiertjes moest pellen, perpermuntjes uit een rol, chocolade uit zilver of pillen uit strips.

Hij snuffelde alle tasjes en rugzakken af op eetbare zaken. Liep als wij het niet merkten over tafels en bureau's of er ergens iets te bietsen viel. Dat hij zichzelf nooit heeft vergiftigd mag een wonder heten. Hij had een maag van beton.

 

Reacties: (6)


Deze beestjes hebben tenminste nog smaak! Vroeger verorberde MIJN hond een heel pond kaas en mijn laatste pak shag. De vloeitjes liet hij ongemoeid ;-)
arnoud, 20-03-2002 22:37 http://www.verbaljam.nl

Zeker, onbekende man, mocht ik mijn vinger achter de kersjes van een Schwartzwalder krijgen, bent u de eerste die het hoort.
elisa, 20-03-2002 21:20

Mevrouw, mocht u, welgehoopt, toch nog een adresje tegenkomen, wilt u mij dan op de hoogte stellen. Ik lijd momenteel onder een wat eenzijdig dieet.

met vr.gr.
de onbekende man, 20-03-2002 16:53

Heb een kat gehad met een grote voorliefde voor chocolade. Nou deel ik die liefde, dus vaak chocola in huis. Meneer de Kat kon ook allerlei kastdeurtjes openen. Heb inderdaad zo een bolle buik vaak gezien. Zeker toen hij nog jong was! ;-)
Fijn zijn dieren toch he? Zelfs als ze er niet meer zijn...
Bar, 19-03-2002 23:35 http://home01.wxs.nl/~bar.klomp/

Water loopt me in de mond. Wordt bijna nergens meer goed gebakken.
elisa, 19-03-2002 23:20

Schwartzwalder is lekker. Zo lekker dat het al het andere doet vergeten.
de onbekende man, 19-03-2002 22:58

 

 

 

Site Meter