Terug naar Log

03-20-2002: "Beste vriend..."

MÜNCHEN (ANP) - Een kwart van de mannen is in bed bang voor impotentie. Dat blijkt uit een enquete van condoomfabrikant Durex onder 1050 Duitse mannen en vrouwen van 16 tot 55 jaar. De uitkomst is dinsdag in München gepubliceerd.

Vrouwen zijn in bed vooral bezorgd om hun uiterlijk; eenderde van hen is bang niet aantrekkelijk genoeg gevonden te worden. De grootste angst in bed is voor 27 procent van de ondervraagden aids op te lopen. Toch zegt één op de vijf deelnemers aan de enquîte het afgelopen jaar onveilige seks te hebben gehad met een nieuwe partner.

Gemiddeld hebben de Duitsers 105 keer per jaar seks en denken ze er acht keer per dag aan. Voor 44 procent van de mannen is seks de mooiste vrijetijdsbesteding. Vrouwen ontmoeten daarentegen liever vriendinnen (25 procent); voor hen staat geslachtsverkeer met 23 procent op de tweede plaats. Eenvijfde van de vrouwen weet niet zeker of ze wel plezier aan seks beleeft.

De geslachten zijn het ook oneens als het gaat om wat de partner aantrekkelijk maakt. Voor 33 procent van de mannen is het uiterlijk het belangrijkste, maar voor 39 procent van de vrouwen is dat de persoonlijkheid.

Ten opzichte van de vriendin van zijn beste vriend blijkt de man weinig scrupules te hebben; een vijfde van de ondervraagden zegt dat hij met haar naar bed zou gaan.

 

 

 

 

Site Meter