Terug naar Log

03-21-2002: "Bewijslast"

Stel jij had een kind dat in het ziekenhuis overleed. Niettemin had je vertrouwen in de behandeling. Het kind is begraven en de eeuwigdurende pijn heeft een vaste plaats gekregen temidden van je daagse emoties. Zo gaat het heel vaak. Zo hoort het te gaan als het goed is.

Nu blijkt dat de behandeling in het ziekenhuis zwaar ter discussie staat. Ofwel dat degeen die jouw kind behandeld heeft verdacht wordt van moord. Het maakt emotioneel nogal verschil of jouw kind niet langer bij machte was te leven, of dat verder leven hem opzettelijk is ontnomen.

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag de lijkjes van drie kinderen opgegraven. Het OM deed dat in verband met de zaak van de Haagse verpleegkundige die wordt verdacht van moord en poging tot moord op kinderen en bejaarden in Haagse ziekenhuizen.

Er worden drie kinderlijkjes opgegraven. Dat van jouw kind zal daar maar bij zijn. Ongeacht de uitslag scheurt het opgraven alle wonden open. Alleen zullen deze ouders met zekerheid weten of hun kind is gestorven of vermoord. Maakt dit de pijn draaglijker of, integendeel, om nooit meer te boven te komen?

Doen gevoelens van de ouders er trouwens toe, of worden die ondergeschikt gemaakt aan het leveren van bewijslast?

 

 

 

 

Site Meter