Terug naar Log

03-28-2002: "Hersenspoeling"

Zeker weten dat ik gisteravond rond een uur of elf op het radionieuws hoorde dat onder meer Aruba rampzalig was van de legionellabesmetting. Verbaasde me nog. Mijn zus zei altijd dat Aruba vanwege waterfabriek zeer schoon water had. Nu gaat het bij legionella eerder om opslag en transport dan om fabricage, weet ik ook wel. Ik wil alleen duidelijk maken dat dit bericht mij om oneigenlijke redenen opviel, dat ik terug moest denken aan mijn zus, en dat ik dit bericht absoluut zeker heb gehoord.

Niet de eerste keer dat bepaalde nieuwsberichten éénmaal worden genoemd en dan volledig uit de lucht verdwijnen. Overal gezocht maar nergens een spoortje nieuws betreffende dit onderwerp gevonden. Had ik geen zus op Aruba gehad die zich indirect wel eens met Arubaanse water bezighield, dan zou ik makkelijk hebben kunnen denken dat ik het horen over Arubaanse legionella had gefantaseerd of gedroomd. Ik vrees dat mensen op deze manier heel gemakkelijk te bedotten zijn. Dat je op deze onschuldige wijze een soort hersenspoeling kan toepassen.

En dit nu, dames en heren, vind ik geen verheffende gedachte op deze zongestraalde donderdag voor pasen waarbij de temperaturen beloofd zijn op te lopen tot een graad of dertien.

 

Reacties: (1)


Over beinvloeden en hersensploelen gesproken: heb ik misschien beter nieuws. De manipulatieve beelden die ik vorige week zag op de televisieschermen in de achtergrond van de studio waar Slot Rottenberg plaatsvond, waren deze week van een stuk neutralere aard. Zou mijn e-mailoorlog geholpen hebben? ;-)
Bart, 28-03-2002 11:24

 

 

 

Site Meter