Terug naar Log

03-29-2002: "Claus of Arafat"

Wie zou het benarder hebben op dit moment: Claus met z'n broze gezondheid of Arafat die weerstand biedt in een kamer zonder wanden waar de poten onder zijn tafel en stoel worden weggeschoten.
Uiteindelijk is niemand onmisbaar, maar beide mannen zou je hoe verschillend in betekenis ook nog graag een poosje operabel houden.

 

Reacties: (5)


Zelfs als beide leiders het veld ruimen, houdt je aan beide zijden gematigde en extreme groeperingen die zich nooit zonder dwang zullen verzoenen.
De moord op Rabin (1995) is begaan door een Isralir die zijn land niet wilde verkwanselen aan de Arabieren.
De westerse moraal loslaten op woestijvolkeren waar het oog-om-oog tand-om-tand al eeuwen geldt, was het maar zo simpel!
elisa, 30-03-2002 20:49

Neemt niet weg dat wanneer Claus de leiding zou hebben gehad in Palestina, de zaak waarschijnlijk allang opgelost zou zijn.
Het wordt hoog tijd dat zowel Sharon als Arafat het veld ruimen.
arnoud, 30-03-2002 15:11 http://www.verbaljam.nl

Arafat heeft anders een lange (en moedige) staat van dienst. Toen hij begon werden de Palestijnen niet eens als volk erkend.
Democratisch gekozen wil zeggen dat hij staatshoofd is. Van een verscheurd volk waarvan een groot deel extremer is dan hijzelf. Al jaren voor hem een wanhopige positie. Arafat weg, en dan moorden de Palestijnen elkaar wel uit. Wordt hierop aangestuurd?
Een staatshoofd willens en wetens omleggen zal terecht alleen door belanghebbenden worden gedoogd (Bush versus VN geeft te denken). Zodra Arafat wegvalt zal er een steekvlam door het midden-oosten schieten. Wil de family Bush nog oorlog in het Midden Oosten - waarvan nog steeds wordt gedroomd - dan is Isral als bondgenoot nodig. Rechtvaardigheid of opportunisme?
elisa, 30-03-2002 11:19

Arafat: van terrorist tot staatsman, een cursus in tien gemakkelijke lessen.
Roelof, 30-03-2002 10:19

Ik gun ze allebij hun rust waar ze volgens mij ook beiden aan toe zijn....
Lorraine, 30-03-2002 09:21

 

 

 

Site Meter