Terug naar Log

04-06-2002: "Zero-gravity"

Oeh! Al buiten gevoeld vandaag? Zon oke maar de extremiteiten willen wel kleumen bij deze verschralende oostenwind. Handschoenen aan, neuswarmer op, lippen goed in het vet en dan genieten van de supersonische zero-gravity die we, onlangs besteld, zo dadelijk kunnen ophalen.

Dit is de houding, zeggen ze, waarbij de zwaartekracht het menselijk lichaam het minste belast, gebruikt door astronauten bij lancering. De druk op de wervelkolom verdwijnt, beknelde zenuwen worden ontlast. De hartslag daalt tussen de 10 en 30 procent en de longcapaciteit neemt toe.

Plastischer geschilderd, de mens in meest hulpeloze houding met benen machteloos omhoog balancerend in zo te voelen luchtledig evenwicht. Alleen de ogen vallen van zwaartekracht nog toe en de dramatisch toegenomen longcapaciteit maakt dat het liggend schepsel ze ziet vliegen.

Maar lekker ja, wil je niet weten. Mijn moeder had een soortgelijk mechaniek al half jaren vijftig. Zo nieuw als ze je willen doen geloven is het dus ook weer niet.

 

Reacties: (1)


Maar, dik in de wol toch een uurtje in de zon, uitgestrekt op dit uitnodigende fenomeen deed aan de verkwikkende werking van sanatorium denken.
elisa, 06-04-2002 23:53

 

 

 

Site Meter