Terug naar Log

04-09-2002: "Konijnenvraat"

Nu was het op ons eigen kleine zanderige Midden-Oosten ook niet alles. Zeker weten dat we vorig jaar achter de vijver blauwbladige, grote hosta's hadden uitgeplant. Waarom geen neuzen boven de grond terwijl de hosta's op andere plekken er wel al reuze goed bijstaan? Ik hield de plekken al dagen in de gaten, maar er gebeurde niets. Totdat ik vanmorgen groene ringen zag glanzen in de zon.

Groene ringen? Huh? Met de grond gelijkgeknaagde jonge groene sappige neuzen bedoel ik. Simpeler kan ik het niet zeggen: konijnenvoer optima forma. Smullen geblazen. Lekkerder misschien nog wel dan worteltjes terwijl er nog geeneens jonge konijntjes zijn. Wel ontzettend veel pijpen die allemaal uitkomen in de rhodo's. Volgens mij hebben we alle konijnen uit de hele buurt in de kost terwijl we nu geen tekkeltjes meer hebben om ze weg te jagen.

Jarenlang leken ze verdwenen door mixamatose en konden we planten wat we wilden. Nu moeten we stokken met geurstof steken of korrels strooien waarvan ze niet houden. Luxeprobleem, maar eerlijk ze vreten alles kaal zodra je een halve meter je hielen hebt gelicht. Natuurlijke snoei kan je het ook noemen, maar dan zo grondig dat er nooit meer bloemen komen.

 

Reacties: (3)


Nee joh, da's gewone bonsai ;-)
Ultra - bonsai is hip. Knijn ligt op de loer, en zo snel iets groens de compositie verstoort door te hoog te worden, laten we zeggen een halve millimeter, dan moet er weer geknaagd worden.
Zwaar werk, maar iemand moet het doen...
Hippo, 11-04-2002 12:20 http://linkesoep.blogspot.com

Eh... bij ultra bonsai steekt er nog wel _iets_ boven het knaagveld uit, sprak zij maar half gerust
elisa, 09-04-2002 23:22

Dat heet ultra-bonsai... Zijn knijntjes héél erg goed in.
Hippo, 09-04-2002 17:10 http://linkesoep.blogspot.com

 

 

 

Site Meter