Terug naar Log

04-11-2002: "Voor humus en humeur"

We klokken enige uren later. Nu is alles wat blaadjes kan krijgen opgeschoond hiernaast. Lijsterbessen, krenteboompjes, jonge zomereiken, berken, zonder aanziens des blads roetsj foetsjie afgezaagd en door de versnipperaar gemalen. Nu staan er alleen nog de hoge sparren en vliegdennen die niet gekapt mogen worden.

Afgewaaide blaadjes zullen wel vlekjes en mossigheid geven op de gazonnen. Niemand behalve buurvrouw heeft hier meer gazon want de buurtvereniging beijvert zich al jaren om het gebied in zijn oerstaat te houden of terug te brengen en geeft hiertoe aardige drukwerkjes uit met info en plantadviezen over bosgrassen, mossen en heidesoorten.

Wij wonen aan buurmans hoge kant, zowel wat wind als zon betreft. Naarmate de uren verstreken hebben we ons heftig voorgenomen langs de erfscheiding veel snelgroeiende boomsels aan te planten met kleine, zich goed verspreidende, licht door de wind te dragen blaadjes. Da's goed voor de humus en ons humeur.

 

Reacties: (3)


Ik fiets gewoon een keer langs, krijg een tuinrondleiding en neem een lijsterbes mee, zoiets? ;-)
Hippo, 13-04-2002 23:45 http://linkesoep.blogspot.com

Lijsterbessen jongen makkelijk aan, kan ik je aan helpen.
elisa, 13-04-2002 15:01

Had ik dat nou maar geweten...
Ik wil al lang een krentenboom, lijsterbes en berk. Dan had ik er nog drie kunnen redden - het plantenbevrijdingsfront...
Hippo, 12-04-2002 23:57 http://linkesoep.blogspot.com

 

 

 

Site Meter