Terug naar Log

04-19-2002: "Puinzooi"

Bij Verbal Jam een terecht wat cynisch stukje over de Palestijnse puinhoop. Hoe Bush zijn 'schone' oorlog voert door precisiebombardementen vanuit de lucht door CNN wereldkundig te laten maken, terwijl de IsraŽli's er letterlijk een puinzooi van maken. Ja, dat is voor een groot deel waar. Maar wat Amerika doet onder het mom van 'terreurbestrijding' kan ook niet door de beugel.

Arie Kuiper merkte vanmorgen in de Volkskrant op, en ik denk dat hij dicht bij de wrange waarheid zit: [...] en de PLO duidelijk maken dat zij, als zij een Palestijnse staat wilde stichten, dat maar in JordaniŽ moest doen. Ook nu gaat hij (Sharon) veel verder dan alleen het bestrijden van de terreur - het voorlopige raamwerk van de toekomstige Palestijnse staat moet kapot worden gemaakt.

Ik vrees dat hij gelijk heeft. Alles, maar dan ook alles wat moeizaam was opgebouwd is opzettelijk vernield. Dit gaat verder dan terreurbestrijding. Dit roept juist terreur op bij Palestijnen en andere arabieren en maakt de vriendschap kapot die er van oudsher vanuit de hele wereld voor IsraŽl was. Tragisch.

 

 

 

 

Site Meter