Terug naar Log

04-24-2002: "Hondenleed"

Weer zo'n vervloekt gevecht geweest tussen de buurhonden (rottweiler + labrador) en onze Beer. Behalve dat ditmaal de rottweiler het haasje is. Gelukkig heb ik het niet zien gebeuren, maar manlief kwam lijkbleek binnen en Beer had een tand door zijn lip maar verder gelukkig niets.

Buurhond kan zo verdraaid hoog springen, dat hij met zijn keel aan het prikkeldraad of een drager is blijven hangen. Yek! Arme hond moest met een groot gat van het hek worden getild. Ik heb medelijden met hem, maar haal verder m'n schouders op. Wij hebben indertijd (nog bij de vorige buren) onze hele tuin op eigen kosten laten omheinen op veilige hoogte voor onze hond.

In de loop der jaren is Beer dikwijls de klos geweest. Dopje van neus er bijna afgebeten, hap uit z'n oor, onlangs nog een krankzinnig diepe wond in zijn poot. Dan natuurlijk het oude zeer dat Floris z'n broertje door die honden is doodgebeten. "Bij ons is er ook wel eens een kip gesneuveld", reageerde buurman. Nooit heeft hij nodig gevonden iets aan zijn kant van het hek te doen terwijl zijn honden een flink stuk groter zijn.

Toen de rottweiler zo uit de klauwen groeide dat hij over het hek kon springen (die periode hebben we ook nog gehad), hebben wij platen laten zetten opdat de honden elkaar in elk geval in de normale doen niet meer zagen en konden opjutten. Alleen... die rottweiler ontdekte al snel dat hij z'n hele kop over het hek kon hangen als hij opsprong. Dit gebeurde dus vanmiddag op een foute plek. Zielig voor het beest, maar het gaat ons te ver het hek te moeten verhogen tegen de maat honden van de buren.

Het onberekenbare is dat hun blaffers 95% van de tijd in een kennel vastzitten. Wij weten nooit wanneer ze vrij door de tuin lopen anders zouden we Beer wel binnenhouden. Het eeuwige geruzie komt altijd op onverhoedse momenten. Vanmiddag notabene toen hun drie kleuters ook in de tuin aan het spelen waren. Pfoe ja, zeg dat wel, maar ik kan er niets aan verhelpen.

 

 

 

 

Site Meter