Terug naar Log

04-26-2002: "Plukkers"

Als ik de radio beluister en hoor dat de vakantieuittocht goed op gang is gekomen denk ik: uh? Zijn ze nou alweer met z'n allen op vakantie, die Ollanders die altijd klagen dat ze te weinig verdienen? 't Is me een raar landje hoor. Geen legaal te strikken voor asperges steken of fruit plukken terwijl zigeuners niet meer mogen, laat staan dat illegalen handen uit de mouwen mogen steken. Omonsnooitniet!

Let wel dat zigeuners bepaald niet denigrerend is bedoeld en dat ik met heimwee terugdenk aan Frankrijk waar woonwagens met hele families plus ladders de velden afschuimen naar werk. Kersenpluk, abrikozen, olijven, druiven en meer. Naar gelang de weken en het weer steeds in andere gebieden. Loonwerkers, dagloners, hoe noem je degenen die hun rappe handjes op deze manier verhuren?

Over personeel gesproken: hangt er bij de apotheek op dorp ineens een wervend pamflet om te komen werken bij apotheken. Ook daar al geen mens meer te krijgen? Vreemd vreemd. Moeten daar ook dagloners komen? Las net bij het ANP dat jaarlijks 87.000 mensen in ziekenhuis worden opgenomen wegens verkeerd gebruik van medicijnen. Om rare gedachtenassociaties te krijgen.

 

 

 

 

Site Meter